Klaar voor de toekomst met IoT?

Van start met Internet of Things

Van start met Internet of Things

Wil je met je onderneming jouw concurrenten voorblijven? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk zijn ingericht. Daarom moet je constant kijken waar je nog productiever kan werken. Doe je dat niet, dan word je ingehaald door de concurrenten. Met IoT maak jij bedrijfsprocessen meetbaar en voorspelbaar. Zo ben je in staat om datagedreven, betere en snellere beslissingen te maken. Hoe je hiermee start? Dat lees je in deze whitepaper

De weg naar nieuwe bedrijfsvoering in 3 stappen

De data die jij verzamelt door apparaten met elkaar en het internet te verbinden bieden jou een schat aan informatie die jou uiteindelijk helpen om een slimme en verbonden onderneming te worden. Een bedrijf dat snel en flexibel is en zich zo snel aanpast aan veranderende marktsituaties. Natuurlijk verander je de bedrijfsvoering niet van de ene op de andere dag. We onderscheiden hierin 3 belangrijke stappen.

  1. Remote monitoring: start met de bouwsteen van Iot: het genereren en verzamelen van data. Je koppelt dus services en producten aan machines die data vastleggen en verzenden. Je hebt de controle over de staat van je machines en bent er snel bij als een probleem zich voordoet.
  2. Business Workflow: in deze tweede stap voeg je waarde toe. De data krijgt betekenis. Je optimaliseert het gebruik van jouw materiaal en bepaalt hoe jouw Business Workflow vorm krijgt.
  3. Advanced Analytics: na de verkennende fase ontdek je dat jouw data nog talrijker en waardevoller zijn dan eerste gedacht. Investeer dus in technologie die je automatisch inzichten geeft. Denk hierbij aan geavanceerde algoritmen, statistische modellen of kunstmatige intelligentie.

7 gouden tips en gluren bij de buren

Benieuwd hoe andere bedrijven dit traject aanpakken? Hoe pakten ze de uitdagingen aan? Wil je weten welke 7 gouden tips jou zeker helpen in jouw IoT-reis? Download dan deze whitepaper en bekijk de voordelen voor jouw onderneming.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  De nieuwe rol van de IT-manager

Een IT-manager doet nu echt andere dingen dan een collega uit het jaar 2000. Het is duidelijk dat de rol in de loop der jaren enorm veranderde. Zeker moderne organisaties eisen een andere invulling van de IT-manager. Welke skills je precies nodig hebt? Dat lees je in deze must-read voor IT-managers die echt meerwaarde willen toevoegen.

Lees verder

Visie :  3 redenen waarom Power BI-implementaties mislukken

De tijd van beslissen op basis van Excel-bestanden en ‘zo doen we dat toch altijd’ is voorbij. Organisaties willen datagedreven werken en dat kan met Power BI. In driekwart van de gevallen draait de implementatie helaas uit op een fiasco. In deze whitepaper lees je hoe je van jouw Power BI-project wél een succes maakt.

Lees verder

Innovatie :  Online is de toekomst, maar hoe speel je daar op in?

Online is al jaren in opmars. En toen kwam de coronacrisis en werd online de realiteit waar je niet omheen kunt. Om in deze nieuwe 1,5 meter-maatschappij voorop te blijven heb je dus innovatieve software en online dienstverlening nodig om jouw klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.