Keuzestress bij CRM-software keuze?

Trap niet in deze valkuilen!

Trap niet in deze valkuilen!

Je weet het al langer: het bijhouden van alle klantgegevens in één Word-document of Excel-bestand is niet langer van deze tijd. Het liefst wil jij alle relevante klantinformatie en lopende contacten gewoon op één centrale plek terugvinden. Een CRM-systeem is hierbij natuurlijk de oplossing, maar de keuze is reuze! Hoe zorg ik ervoor dat ik het juiste pakket kies? Wie helpt me bij de implementatie? Deze whitepaper zet enkele vaak voorkomende valkuilen op een rij, zo kan jij deze in jouw keuze-traject snel omzeilen.

Waarom keuzestress?

Het is eigenlijk heel logisch dat stap naar een (nieuw) CRM-pakket veel ondernemers stress bezorgt. Een CRM-pakket is immers het kloppend hart van je organisatie. Maak je de verkeerde keuze, dan kan dat verregaande consequenties hebben en dat willen we voorkomen. Komt daar nog eens bij dat de meeste ondernemers geen ervaring hebben met deze materie. Het is dan ook geen dagelijkse bezigheid voor organisaties! Het is dan ook niet vreemd dat bedrijven kiezen voor een partner om hen te begeleiden in dit proces. Op basis van de jarenlange praktijkervaring van deze partners, vind je hier de meest voorkomende valkuilen. Zo haal jij wel het maximale uit jouw CRM-investering.

1.     Eisen- en wensenpakket

Let op voor het te uitgebreide eisen- en wensenpakket. Hoe meer mensen en afdelingen je betrekt in het traject, hoe langer de lijst wordt. Gevolg: onnodig maatwerk, langere implementatie en hogere kosten. Want een organisatie zich verliest in heel gedetailleerde wensen heeft dit altijd een negatieve invloed op de kosten en de duur van het traject. Tegen de tijd dat jouw pakket helemaal op maat is gemaakt, is de markt alweer veranderd en is jouw inrichting achterhaald.

Alle valkuilen nalezen?

Ben je benieuwd naar de andere valkuilen? Download snel deze whitepaper en ga goed voorbereid op zoek naar jouw ideale pakket en implementatiepartner!   

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

WSB Solutions

Met onze cloud oplossingen op basis Microsoft technologie helpen we de Groothandel met het moderniseren van hun IT-infrastructuur, het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en het zo efficiënt mogelijk laten (samen)werken van werknemers.

Profiel WSB Solutions ›
 
 

Download artikel

Keuzestress bij CRM-software keuze?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.