Kennismanagement voor een goede klantenservice

Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur

Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur

De kennisbank van een organisatie bestaat soms wel uit duizenden artikelen. Vaak zijn dit lange artikelen, zonder structuur en zonder een duidelijke uitkomst. Kennismanagement is doorgaans in afzonderlijke silo’s ingericht en vaak ook nog via een matig geïmplementeerde kennismanagementtool. Concreet komt het er op neer dat collega’s niet van elkaar op de hoogte zijn dat ze over hetzelfde onderwerp schrijven. Ze zijn met hetzelfde doel bezig en het management heeft geen eindverantwoordelijke aangewezen.

Goed kennismanagement draagt bij aan goede klantenservice en daarmee aan klantloyaliteit. Tinky Bart van ‘The knowledgebase company’ kent de praktijk van kennismanagement als haar broekzakken. Deze whitepaper geeft een kennismaking op kennismanagement in adviezen.

Kennismanagement in de praktijk
Wat wilt u bereiken met een kennisbank? Stop met bestaande kennisbanken en ga met de organisatie bedenken wat het doel van deze kennisbank is. Definieer een duidelijke kennismanagementstrategie en zorg voor goede aansluiting op de koers van de organisatie.

Kennismanagement zorgt ervoor dat alle informatie van de organisatie paraat staat voor het beantwoorden van alle soorten vragen. Kennismanagement heeft ook een groot verband met adequaat workforcemanagement en kwaliteitsmanagement.

De kennismanagement whitepaper
Lees geheel vrijblijvend meer tips en adviezen over kennismanagement in deze whitepaper. Naast tips en adviezen zijn er ook een aantal praktijkvoorbeelden uiteengezet. Download de whitepaper: ‘Kennismanagement door de ogen van een klantadviseur’ en ga aan de slag met kennismanagement.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.