Kennis en Processen

Actueel nieuws gericht op gemeentelijke instanties

Actueel nieuws gericht op gemeentelijke instanties

Drempels verdwijnen uit gemeente
Procesgericht denken kan veel drempels met zich mee brengen. De belangrijkste drempel is waarschijnlijk wel de vragen die op komen bij het woord proces. Wat is een proces eigenlijk? Waarom worden processen in de gemeente niet gebruikt? Om deze drempels weg te werken is het belangrijk om procesgericht werken in te voeren.

Verder in dit artikel

  • Draagvlak creëren
  • NVVB-Burgerzakenscripts voor het KCC
  • Interessante informatie links
  • Case: Gemeente Rotterdam blij met Sensus-methode
  • Aanbestedingsprocedures nog meer reguleren
  • Dienstverlening draait om mensen en processen (de ANDERS-methode )

Download het artikel
Lees gratis het volledige artikel over Kennis en Processen waarin de bovenstaande punten uiteengezet worden. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.