Kantoor in de cloud

In 10 stappen naar de werkplek van de toekomst

In 10 stappen naar de werkplek van de toekomst

Om te zorgen dat jouw werkplek klaar is voor de toekomst, is het goed om te onderzoeken wat een toekomstbestendige werkplek precies is. Wat zijn de trends die de komende tijd invloed hebben op de organisatie en waarom is het tijd om mee te veranderen?

Als we spreken over een ‘werkplek’ hebben we het niet alleen over een bureau, maar gaat het over de volledige fysieke werklocatie en de ICT die daar te vinden is. ICT op de werkplek, je kan er meer omheen als organisatie. Of je nu een fysieke werklocatie hebt, of vanuit een bestelwagen werkt, iedereen heeft tegenwoordig technologie nodig om zijn werk te doen.

10 stappen naar een toekomstige werkplek
Hoe kan je er voor zorgen dat nieuwe technologieën en online mogelijkheden daadwerkelijk bijdragen aan het doel van de organisatie? Door middel van de tien stappen in deze whitepaper is het mogelijk om de werkplek klaar te maken voor de toekomst. De tien stappen naar een toekomstige werkplek zijn:

 1. Breng in kaart hoe je ervoor staat
 2. Doelen stellen
 3. Bepaal je strategie, maak een plan
 4. Schakel een specialist in
 5. Maak duidelijke afspraken
 6. Kies de juiste software
 7. Kies de juiste hardware
 8. Zorg voor een sterk netwerk
 9. Werk aan je beveiliging
 10. Zorg voor een goed beleid

Lees in de volledige whitepaper een uitgebreide uitleg over het 10 stappenplan.

5 belangrijke redenen om de werkplek klaar te maken voor de toekomst:

 1. Nieuwe technologische mogelijkheden kunnen ook tijd, kosten en stress besparen.
 2. Verbetering in de processen zorgen ook voor een betere dienstverlening en een sterkere concurrentiepositie
 3. Nieuwe ICT oplossingen ontzorgen de werkgever en werknemer.
 4. Nieuwe technologie maakt een organisatie aantrekkelijk voor jonge medewerkers.
 5. Een verbeterde werkplek zorgt voor een hogere waarde van de organisatie.

Download nu geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Kantoor in de cloud”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom MobiliteitCloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.