Kansen voor het optimaliseren van de bedrijfsvoering

Kansen voor optimalisatie van de bedrijfsvoering in de zorg

Kansen voor optimalisatie van de bedrijfsvoering in de zorg

Nederland is bezig met een verschuiving in de zorgfinanciering: van AWBZ naar ZZP – het zorgzwaartepakket. Hierbij wordt uitgegaan van de zorgbehoefte van de patiënt. De financiering vindt plaats nà zorgverlening. Dit artikel richt zich op de gevolgen en kansen van ZZP voor het zorgondersteunende proces.

De overgang naar zorgzwaartebekostiging heeft gevolgen voor alle niveaus van de organisatie: strategisch, tactisch en operationeel. In termen van processen gaat het om gevolgen voor het besturend proces, primair proces en ondersteunende proces. 

Bedrijfsvoering naar best practice ervaring
 Doordat de zorgzwaartebekostiging nieuw is, biedt de unieke mogelijkheid zich aan om de bedrijfsvoering hieromtrent van begin af aan conform best practices in te richten. Dit zonder last van het “verleden”. Het gaat daarbij vooral om:

  • De administratieve kaders/procedures aangaande zorgzwaartebekostiging;
  • Definiëren van de interne en externe informatiebehoefte/managementrapportages;
  • Definiëren kostprijzen per zorgzwaartepakket.

Lees in het artikel ‘Kansen voor optimalisatie van de bedrijfsvoering in de zorg’ over de zorgzwaartebekostiging en welke gevolgen, maar vooral welke kansen het inhoudt voor optimalisatie van de bedrijfsvoering.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.