Jij hapt toch niet in phishing?!

Cyberschurken nu nog slimmer, dus houd jouw kennis op peil

Jij hapt toch niet in phishing?!

Net zoals op kantoor, heb je ook in de onderwereld trends. Aan deuren morrelen en autoradio’s stelen is al jaren hopeloos uit de mode, een beetje crimineel berooft je vanuit zijn luie stoel. Eerst schreven de boeven nog van die gekunstelde e-mails, maar tegenwoordig zie je amper meer of een e-mail wel of niet van je bank, verzekeraar of creditcardmaatschappij is. Juist, we hebben het hier over phishing, die crimi-mails die jij natuurlijk nooit opent, anderen wel. Doe net als de cybercriminelen en spijker je kennis over phishing bij!

Alle soorten phishing op een rij

Ook dieven moeten bijblijven, het leerboek phishing heeft de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe hoofdstukken gekregen. En die zijn bepaald niet meer geschreven door de auteurs die jouw inbox vroeger bestookten met bizarre deals van Nigeriaanse prinsen. Het niveau is gestegen en phishing is een miljardenbusiness geworden. In dit jaarrapport phishing van de marktleider in security lees je onder andere:

  • De ontwikkeling van phishing: van e-mails, naar social media, tot mobiele fraude
  • De populairste doelen van phishing-aanvallen
  • Spear-phishing en generieke phishing
  • Manieren om je te beschermen tegen verschillende soorten phishing-aanvallen
  • Phishing as a Service
  • Phishing in de toekomst

Beter bewapend tegen cybercriminaliteit

Phishing is nog wel even een blijvertje onder de cybercriminelen. Wil jij straks je collega’s vertellen hoe ze niet in die mails trappen? Of ze en passant uitleggen wat Phishing-as-a-Service precies is? Download dan direct dit State of the Internet rapport – phishing. Niet alleen staat het boordevol met feitjes, statistieken, ook lees je praktijkcases die ervoor zullen zorgen dat jouw collega’s minder snel slachtoffer worden van phishing.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Een halfjaar thuiswerken: de balans opmaken

Thuiswerken was in de loop der jaren vaak stof voor discussie. De ene vond het helemaal geweldig, de andere kon zich niet voorstellen dat medewerkers thuis net zo productief zijn. Inmiddels zijn we na een halfjaar coronamaatregelen helemaal vertrouwd met thuiswerken. Hans Peeters van E-ngineers keek hoe het intern verliep en sprak met anderen in de branche over thuiswerken. Je leest zijn bevindingen hier!

Lees verder

Trends :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Cloud Security :  Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jij ook?

Elke dag worden miljarden e-mails over de hele wereld verstuurd. Cybercriminelen maken graag gebruik van dit veel gebruikte platform. Hun aanvallen zijn inmiddels behoorlijk inventief en verfijnd, maar is jouw e-mailsecurity daar wel op aangepast? Deze whitepaper zet de 4 belangrijkste trends op het gebied van e-mailsecurity op een rij. Zo weet jij waar je aan toe bent en welke 3 stappen je kan ondernemen voor een goede emailsecurity.

Lees verder

Cloud Security :  Ga oefenen met cyberveiligheid

Security staat inmiddels bij veel bedrijven bovenaan de agenda. En maar goed ook, want cybercrime kost bedrijven wereldwijd zo’n 6 biljoen dollar! Toch staren veel IT- en securityspecialisten zich blind op de technische kant van de zaak. Want de belangrijkste oorzaak van geslaagde aanvallen is niet het ontbreken van security-oplossingen, maar onveilig gebruikersgedrag. Tijd voor verandering!

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.