IT Kosten beheren met portfolio management

Rekening houden met elk risico door Project Portfolio Management (PPM)

Rekening houden met elk risico door Project Portfolio Management (PPM)

Beter begrijpen wat de IT uitgaven daadwerkelijk opleveren? IT projecten beheren alsof het aandelen zijn in een investeringsportefeuille? Jaren geleden dachten bedrijven vooral aan besparen op IT gebied, maar vandaag de dag moet een bedrijf verder vooruit kijken.

Project Portfolio Management (PPM)  is het bekijken van de waarde (in geld) van elk project en rekening houden met elk risico.  Een andere term is IT-Portfolio Management, hierbij worden ook andere kosten, zoals outsourcing en helpdesks, in één portfolio vergeleken.

Een belangrijke factor bij Portfolio Management is het risico. Risico speelt op twee niveaus:

  • De kosten van het project kunnen hoger uitvallen dan gepland
  • De baten kunnen tegenvallen

Het is belangrijk om vast te stellen welke risicofactoren de grootste impact hebben. Belangrijk is dan om de grootste risicofactoren aan te pakken en zo het totale risico te verkleinen.

Lees de volledige whitepaper over “IT-kosten beheren met Portfolio Management”waarin de diverse risico’s worden besproken. Daarnaast komen nog een aantal andere aspecten bij Portfolio Management kijken, deze aspecten worden in de paper uitgebreid behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Project ManagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Project Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.