Is het tijd voor een ERP-pakket?

Krijg weer inzicht in jouw organisatie

Krijg weer inzicht in jouw organisatie

Het begon allemaal zo goed. Eigen bedrijf gestart, een mooi klantenbestand opgebouwd en inmiddels heb je een team van 6 mensen om je heen verzameld. Maar waar je in de beginfase de touwtjes stevig in handen had en je perfect wist welk onderdeel nog op voorraad was, ben je nu het overzicht kwijt. Vragen van jouw boekhouder kan je niet zomaar onmiddellijk beantwoorden en de administratieve medewerkers beginnen te mopperen over een veelvoud aan systemen. Hoog tijd om de zaken anders aan te pakken en te kiezen voor ERP-pakket. Zo krijg jij weer overzicht in jouw voorraad, logistiek en financiën.

Wat en waarom?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-pakket automatiseert een aantal belangrijke processen binnen je bedrijf en brengt logistiek, administratie en financiën samen. Zo heb je dus altijd inzicht in de actuele cijfers van jouw onderneming. Het is dus niet fout om te stellen dat een ERP-pakket het belangrijkste systeem binnen je bedrijf wordt. We sommen alvast een paar grote voordelen van een ERP-pakket op:

  • Duidelijkheid over producten, processen, personeel, middelen en cijfers
  • Rapportages en overzicht, op basis hiervan kan je gericht sturen
  • Actuele informatie over producten, doorlooptijden en aanlevertijden
  • Je kan snel reageren op veranderingen in de markt, klantenwensen of wet- en regelgeving
  • En veel meer!

De juiste keuze maken

Om maximaal te profiteren van de voordelen van een ERP-systeem is het belangrijk dat je een pakket kiest wat past bij de omvang, aard en toekomstplannen van jouw onderneming. In deze whitepaper vind je 5 handige adviezen die jou hierbij op weg helpen. Eén advies doen we je alvast cadeau.

Het moet ook leuk zijn

Software is er om jouw leven makkelijker te maken. Je wil dus een pakket kiezen waarmee jij en je werknemers op een fijne manier mee kunnen werken. Het moet eenvoudig, intuïtief en consistent in gebruik zijn. Het is dus goed om je te verdiepen in de ervaringen van andere gebruikers en de software alvast een keertje uit te proberen via een demo.

Benieuwd naar de andere adviezen? Of wil je graag meer weten over de keuze van een goede implementatie-partner? Download dan snel de whitepaper Slim digitaliseren met ERP-software en ga aan de slag.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

DynamicsOnline

DynamicsOnline is een onderdeel van SucceedIT en biedt Microsoft software aan voor het optimaliseren van je bedrijf

Profiel DynamicsOnline ›
 
 

Download artikel

Is het tijd voor een ERP-pakket?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.