IoT succesvoller dankzij field gateways

Welke configuratie werkt het best voor jou?

Welke configuratie werkt het best voor jou?

Internet of Things belooft ons een super efficiënte wereld. Allerlei sensoren registreren werkelijk alles. Van de oliedruk, of geluidsniveaus in machines tot voorraadhoogtes in winkels. Alle sensordata wordt doorgestuurd naar een centrale database waar al deze informatie wordt geanalyseerd. Met deze gegevens kunnen we betere beslissingen nemen, niet meer op basis van aannames maar met harde data. IoT field gateways blijken hierin cruciaal.

Alles wordt slim

Op die manier worden bedrijven en zelfs hele steden ‘smart’. Van geautomatiseerd voorraadbeheer op basis van alle beschikbare data tot en met een integrale stadsplanning die automatisch rekening houdt met alle denkbare factoren. Dat klinkt mooi, maar daarvoor moeten wel betrouwbare verbindingen opgezet worden. Het spreekt voor zich dat bij een lantarenpaal, een waterpomp op het platteland of een productiemachine bij een elektronicafabriek de eisen aan verbindingen anders zijn.

IoT kent verschillende soorten verbinding

Het goede nieuws is dat al heel veel door sensoren wordt gemeten. Het slechte nieuws is dat volgens een onderzoek van IDC slecht 85% van deze sensoren met internet kunnen verbinden. Gelukkig is er hulp onderweg: de field gateway. Wat is een field gateway en waarom maakt het al je apparaten gemakkelijk smart? Dat lees je in de whitepaper IoT Field Gateways. Dit behandelt onder andere:

  • Activatie en beveiliging
  • Configuratie management
  • Op afstand updaten
  • Command processing
  • Edge computing en filtering

Sluit alles aan met IoT field gateways

Wil jij ook beslissen op basis van data en alle bestaande sensoren aansluiten op je database? Zet dan de eerste stap en lees hoe dat veilig, efficiënt en duurzaam kan met IoT field gateways. Download de whitepaper hier!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InnovatieIT ArchitectuurIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Online is de toekomst, maar hoe speel je daar op in?

Online is al jaren in opmars. En toen kwam de coronacrisis en werd online de realiteit waar je niet omheen kunt. Om in deze nieuwe 1,5 meter-maatschappij voorop te blijven heb je dus innovatieve software en online dienstverlening nodig om jouw klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees verder

Innovatie :  Hoe dichten middelgrote bedrijven de analytics-kloof?

Een datagedreven organisatie; de stip aan de horizon voor ieder bedrijf. Maar voor middelgrote bedrijven is het in veel gevallen nog steeds een 'ver-van-mijn-bed-show'. Zij hebben namelijk geen data scientists in dienst en hebben geen dure BI-tools ter beschikking. Waar lopen middelgrote bedrijven tegenaan? Hoe dicht je de kloof met enterprises die wel volledig datagedreven werken? Dat lees je hier.

Lees verder

IT Architectuur :  Geef nu onderwijs als in 2025

Blended learning, lifelong learning, een smart campus en AI zijn maar een paar ingrediënten van toekomstbestendige onderwijsinstellingen. Wil je in de nabije toekomst relevant blijven dan zul je snel moeten innoveren. Vergroot je aantrekkingskracht en verlaag bovendien je beheerkosten. De infrastructuur helpt je vooruit. Hier lees je hoe!

Lees verder

IT Architectuur :  Optimaal online samenwerken zonder datalekken

Online samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers is inmiddels zo ingeburgerd dat we ons afvragen hoe we dat voorheen deden. Dit flexibel online samenwerken heeft wel grote impact op dataveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie? Een belangrijk hulpmiddel hierbij is Mobile Device Management. Deze gids helpt je op weg.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.