IoT biedt oneindig veel mogelijkheden

Kansen, uitdagingen, misvattingen en voorbeelden

Kansen, uitdagingen, misvattingen en voorbeelden

Iedereen kent inmiddels de vele mogelijkheden van IoT. Door een heel scala aan apparaten te verbinden met elkaar en met een platform maken we onze wereld inzichtelijk en meetbaar. Ons onderbuikgevoel, ervaring en intuïtie maken plaats voor datagedreven beslissingen en openen de deur naar nieuwe inzichten. In iedere branche zijn toepassingen te bedenken, denk maar aan het optimaliseren van de oogst door landbouwers of het vermijden van downtime in de fabriekshal. En te bedenken dat we nog maar aan de vooravond staan van alle IoT-mogelijkheden en investeringen!

Basisbegrippen IoT

Voordat je inzicht krijgt in alle voordelen, kansen, bedreigingen, misvattingen en praktische toepassingen is het belangrijk om nog even de basisprincipes van IoT op een rij te zetten. Het eerste hoofdstuk van dit e-boek vertelt dan ook in detail over de 3 lagen waaruit een IoT-oplossing bestaat.

  1. De edge: de link tussen het ‘thing’ en het cloudplatform. Vaak is dit een klein toestel wat rechtstreeks in verbinding staat met het platform, soms is het een verzameling van apparatuur met geavanceerde communicatiemogelijkheden.
  2. Het cloudplatform: zonder cloud is geen IoT mogelijk. In dit platform staan alle applicaties en componenten die IoT-services mogelijk maken.
  3. Het fysieke toestel: geen Internet of Things zonder apparaten die je wil verbinden. Bijna elk toestel kan je aanhaken op het platform.

Welke stappen moet je zetten?

Dit e-boek gaat dieper in op de stappen die je maakt richting effectieve IoT-oplossingen maar laat met praktische voorbeelden ook zien hoe bedrijven en organisaties deze moderne technologie al inzetten in hun bedrijfsvoering. Van fabriekshallen tot gezondheidszorg, IoT beperkt zich niet tot één branche.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Security awareness: weet waar je aan toe bent

De belangrijkste oorzaak van geslaagde cyberaanvallen blijft nog steeds onveilig gebruikersgedrag. Dat wil je natuurlijk aanpakken in de organisatie, maar eerst moet je precies weten waar het gevaar en de risico’s zitten. In deze webcast zie je hoe je precies gebruikersgedrag monitort, de risico’s in kaart brengt en bedreigingen voorkomt.

Lees verder

IT Architectuur :  10 belangrijke trends in de geestelijke gezondheidszorg

De zorg is in beweging en de ggz is daar geen uitzondering op. Door een stijgende vraag naar zorg en een tekort aan personeel staat de branche onder druk. Tegelijk zijn er een aantal maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat in 2020 de zorg ingrijpend verandert. Welke trends en ontwikkelingen dat zijn? Dat lees je hier.

Lees verder

IT Architectuur :  Back-upbeheer saai? Nu niet meer!

Back-upbeheer, het is voor veel IT-afdelingen niet bepaald een favoriet onderdeel van de werkzaamheden. Toch is het uitermate belangrijk voor jouw onderneming. Ligt de IT er om welke reden dan ook uit, dan wil je toch ook zo snel mogelijk met de recentste data weer aan de slag? Dit webinar laat je kennismaken met een oplossing die back-upbeheer weer snel en simpel maakt. Kijk je mee?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.