Investeer in mensen en verhoog productiviteit

8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie

8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie

We bellen, appen en Googelen er een eind op los en gaan er gemakshalve vanuit dat iedereen zo smart is als wijzelf. Ook in onze werkomgeving overheerst digitalisering en verwachten organisaties dat medewerkers alle beschikbare technologie gebruiken om hun productiviteit een boost te geven. Maar is dit wel terecht? Overschatten we onze digitale kennis niet? Deze whitepaper focust zich deze keer niet op de technologische innovaties die organisaties niet mogen missen, maar legt uit waarom het zo belangrijk is om te investeren in je medewerkers. Digitaal vitale collega’s dragen immers enorm bij aan het concurrentievermogen en de productiviteit van organisaties.

De kracht van digitaal vitale medewerkers

Wanneer een organisatie investeert in medewerkers zal je zien dat ze vaardiger en ondernemender worden. Kennis wordt gedeeld en medewerkers spotten nieuwe kansen om efficiënter te werken. Dit komt niet alleen de interne samenwerking ten goede, het heeft ook een positieve invloed op externe samenwerkingen. Want wanneer de accountmanager en servicemedewerker de handen ineenslaan, zal dit zeker een positief effect hebben op de klantbeleving. Klinkt mooi, dus waar wacht je nog op?

Verhoogde productiviteit dankzij 8 kernwaarden

 De 8 kernwaarden in deze whitepaper begeleiden jou naar een digitaal vitale organisatie. We inspireren je alvast door 3 kernwaarden kort toe te lichten:

  1. Kritisch denken: Wie onafhankelijk van anderen informatie kan analyseren en beoordelen bezit een belangrijke vaardigheid. Neem niet alles voor waarheid aan maar blijf scherp op gevonden informatie en probeer meerdere bronnen te raadplegen.
  2. Digitaal bewustzijn: Deel kennis intern en extern en stimuleer medewerkers om aan community building te doen. Medewerkers zijn zich bewust hoe ze zich kunnen profileren zonder zichzelf, anderen of de organisatie te beschadigen.
  3. Sociale en culturele vaardigheden: Een open en constructieve houding onderling is belangrijk. Medewerkers kunnen communiceren met verschillende typen mensen en culturen. Deze open en respectvolle houding geldt zowel op de werkvloer als online.

Beter samenwerken, zelfstandigheid en productiviteit

Wil je meer weten? Download dan vrijblijvend deze whitepaper en ontdek hoe jij erin slaagt medewerkers het beste uit zichzelf te halen. Benieuwd hoe digitaal vitaal jouw organisatie al is? Doe de test op www.digitaal-vitaal.nl.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Investeer in mensen en verhoog productiviteit

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.