Introducing Microsoft Windows Azure

Windows Azure leren begrijpen en gebruiken

Windows Azure leren begrijpen en gebruiken

Windows Azure is Microsofts applicatieplatform voor de publieke cloud. Hiermee kunt u (internet)diensten aanbieden via internet of binnen de omgeving van uw eigen bedrijf.

Het Azure-platform is allerlei manieren in te zetten. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden het biedt:

  • Gebruik het om webapplicaties te bouwen die hun gegenereerde veilig data opslaan in een van Microsofts datacenters.
  • Stel uw data online beschikbaar aan selecte gebruikers, buiten de publieke cloud om.
  • Creëer virtuele machines voor het testen en ontwikkelen van software.
  • Draai Sharepoint en andere praktische applicaties.
  • Ontwikkel een omgeving om applicaties te draaien die enorm veel gebruikers hebben.

Maar er is nog veel meer mogelijk. Als u aan de slag wilt gaan met de mogelijkheden van Windows Azure, zorg er dan voor dat u de basis ervan in de vingers hebt. Deze whitepaper neemt u mee door de basis van Windows Azure en heeft als doel u een fundering voor het begrijpen en gebruiken van dit cloudplatform te geven. Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Introducing Windows Azure’ voor meer informatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieCloud visie & trendsSaaS bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

SaaS :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

SaaS :  De voor- en nadelen van de cloud en on-premise zijn talrijk

Cloud en on-premise, de voor- en nadelen zijn talrijk. Bij een goede mix kan er een IT omgeving ontstaan die vooral gebruik maakt van de voordelen van beide oplossingen. Deze whitepaper gaat in op de verschillende factoren die een rol spelen bij de keuze voor lokaal of de cloud. Lees meer over de verschillende cloud mogelijkheden, de beveiliging , de architectuur en de strategie.

Lees verder

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.