Innoveren met big data – succesvol en up-to-date

7 tips voor succes in big data

7 tips voor succes in big data

Big data heeft zijn meerwaarde en kansen bij de meeste organisaties aan kunnen tonen. Bedrijven die big data negeren zullen dit merken in de tegenvallende resultaten. Organisaties die big data hebben omarmt verbeteren de operationele efficiëntie en zien de inkomsten en bedrijfsmodellen groeien. Hoe kunt u succes bereiken met big data? En hoe doen andere dit? Deze whitepaper gaat in op 7 tips voor succes. Hieronder kunt u lezen over de eerste drie tips:

1.      Denk lange termijn door korte termijn

Als u zich zorgen maakt of u wel up-to-date bent met de laatste big data technologie, u bent niet de enige. De ontwikkelingen in big data gaan zo snel, dat het bijna onmogelijk is om te weten welke tools, platformen en methoden op dit moment de beste keuze zijn. Blijf open staan voor nieuwe mogelijkheden en producten. Alleen als ze voldoende waarden toevoegen en zolang ze een toegevoegde waarde zijn voor de bestaande omgeving.

2.      Voorzie de verkeerde keuze

Kiest u voor Hadoop of data warehouse? Vaak is het niet nodig om te kiezen voor één specifieke oplossing. Hadoop en data warehouse kunnen niet allen goed naast elkaar werken, ze kunnen elkaar ook versterken. Lees in de volledige whitepaper meer over de samenwerking tussen Hadoop en data warehouse.

3.      Visualiseer big data

Big data wordt meer zichtbaar als u het visualiseert. Uit onderzoek komt naar voren dat bij bedrijven die hun data visualiseren, 48% van de BI-gebruikers de data kunnen vinden zonder hulp van de IT-afdeling. Zonder visualisaties zakt dit percentage naar 23%. Visualisatie stimuleert ook de interactie met data. Managers zijn ook sneller geneigd om vragen te stellen over gevisualiseerde data.

Wilt u ook innoveren met big data?

Wilt u ook aan de slag met big data, maar weet u niet hoe u dit succesvol aanpakt? Deze whitepaper geeft u 7 tips om het meeste te halen uit uw data.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Telecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.