In drie stappen gefaseerd naar de cloud

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor?

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor?

Cloud computing is niet zonder reden momenteel erg populair. Cloud-diensten zijn namelijk niet alleen schaalbaar en flexibel, maar zorgen er ook voor dat de ICT-omgeving continu blijft draaien en dat de data altijd en overal beschikbaar is. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau IDC zullen de wereldwijde uitgaven rondom cloud computing in 2014 stijgen met 25 procent. Maakt u momenteel ook de overweging om te starten met cloud? In deze whitepaper beschrijven we hoe u in 3 stappen gefaseerd kunt overstappen naar cloud.

Waarom anderen wachten
Organisatie maken momenteel massaal de overstap naar de cloud, maar er zijn ook veel organisaties die nog wachten met deze stap. Wat houdt ze tegen? Drie situaties die veel voorkomen bij organisaties die nog niet deze stap maken zijn:

  1. Er is net geïnvesteerd in nieuwe hardware
  2. De interne organisatie is nog niet klaar voor de grote overstap
  3. Er is nog niet de beschikking over voldoende kennis van cloud-technologiën

3 stappen naar de cloud
Volledige uitbesteden van de cloud is voor veel organisaties nog een grote stap en in één keer overstappen naar de cloud is ook niet goed voor de lopende investeringen. Gefaseerd overstappen daarentegen maakt het mogelijk om een meer flexibele ICT-omgeving te krijgen zonder eerdere investeringen weg te gooien. Hieronder staan de 3 stappen beschreven:

  1. Van eigen serverruimte naar colocatie
  2. Van colocatie naar gedeeld platform (IaaS)
  3. Van IaaS naar werkplek uit de cloud

Download de whitepaper
In de volledige whitepaper staan de bovenstaande 3 stappen uitgebreid uiteengezet. Verder gaat de whitepaper nog in op waar u op moet letten bij het uitbesteden van de infrastructuur. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper: Alles in de cloud: bent u er al klaar voor?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IaaS bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IaaS :  De voor- en nadelen van de cloud en on-premise zijn talrijk

Cloud en on-premise, de voor- en nadelen zijn talrijk. Bij een goede mix kan er een IT omgeving ontstaan die vooral gebruik maakt van de voordelen van beide oplossingen. Deze whitepaper gaat in op de verschillende factoren die een rol spelen bij de keuze voor lokaal of de cloud. Lees meer over de verschillende cloud mogelijkheden, de beveiliging , de architectuur en de strategie.

Lees verder

IaaS :  Cloud Management

Om grip te houden op het veranderende IT-landschap zijn managementoplossingen nodig. En met de komst van de Cloud, Cloud Managementoplossingen. Hierdoor is de rol van de IT professional aan het veranderen. De focus zal niet meer alleen het beheer van de fysieke infrastructuur zijn, maar wordt breder. Lees in deze whitepaper over Cloud Managementoplossingen die bedoeld zijn om de IT professionals de juiste middelen te geven om grip te hebben en houden op de ICT-infrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.