Improve your Mobile Application Security with IBM Worklight

De beveiliging van mobiele applicaties

De beveiliging van mobiele applicaties

De mobiele gebruiker van nu maakt gebruik van mobiele applicatie van het internet. Mobiele applicaties zijn voor gebruikers beschikbaar in een app store. Een app store doet dienst als een online applicatie die populaire mobiele besturingssystemen als iOS en Android voorziet van een mobiele app. Mobiele gebruikers maken in toenemende mate gebruik van deze applicaties. Ze gebruiken liever een mobiele applicatie dan een ingebouwde webbrowser. Met deze informatie zien veel bedrijven in dat een mobiele applicatie strategie cruciaal is voor de groei van de organisatie.

Mobiele Applicatie Beveiliging
Echter brengt de komst van mobiele apps ook risico’s met zich mee. Het is belangrijk om een focus te houden op de mobiele applicatie beveiliging. IBM Worklight kan hierbij een rol spelen. IBM Worklight is een platform met daarin 4 componenten die een rol spelen in de mobiele applicatie beveiliging. Hieronder de 4 componenten op een rijtje:

  1. IBM Worklight Studio
  2. IBM Worklight Server
  3. IBM Worklight Device Runtime Components
  4. IBM Worklight Console

IBM Worklight

Een IBM Worklight server fungeert als een gateway die bemiddelt tussen de communicatie en toegang van de mobiele toepassing tot het backend systeem in het bedrijfsnetwerk. Lees in de whitepaper meer over de bovenstaande 4 componenten. Natuurlijk zijn er ook een aantal risico’s waar een organisatie rekening mee moet houden. Een risico om rekening mee te houden is bijvoorbeeld hackers en applicatie “trojanization”operaties. IBM Worklight voorziet opties om deze risico’s te vermeiden of te aan te pakken.

Download de whitepaper
Download deze whitepaper geheel vrijblijvend en kom achter de risico’s van mobiele applicaties en vooral hoe de risico’s vermeden of verwijderd kunnen worden. De whitepaper gaat dieper in op de boven genoemde componenten en het integreren van IBM Worklight met de bedrijfsbeveiliging.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Mobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.