Impact XP-migratie op uw datacenter

Windows XP-migratie: de gevolgen

Windows XP-migratie: de gevolgen

Een derde van de Nederlandse bedrijven heeft nog altijd redelijk veel systemen op Windows XP draaien. Nu Microsoft Windows XP niet meer ondersteunt, kan dat voor problemen zorgen. Wat de gevolgen van een XP-migratie zijn, leest u in de whitepaper ‘Impact XP-migratie op uw datacenter’.

Het zijn zeker niet alleen overheidsinstanties die nog worstelen met Windows XP zoals de media doet voorkomen. Zeker niet. Veel bedrijven staan op dit moment nog aan de start van een complexe migratie van Windows XP naar Windows 7 of Windows 8. Zo’n migratie raakt direct het hart van een datacenter.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de opbouw van de systemen en de netwerken. File-, mail-, print- en back-upservices, (user)directoryservices, beheerde businessapplicaties en ingevoerde applicatiemodellen en beveiliging. Daar zijn de laatste jaren nog zaken als flexwerken en overal online willen zijn, bijgekomen. Zomaar enkele zaken die structuur van netwerken en datacenters bijzonder complex hebben gemaakt.

In hoeverre een migratie van Windows XP naar Windows 7 of 8 daadwerkelijk impact heeft op de Datacenter Site is sterk afhankelijk van drie factoren:

  1. De verwachting van uw gebruikers bij de overstap naar het nieuwe systeem
  2. De status van uw datacenterhosting-infrastructuur
  3. Organisatorische ontwikkelingen

In deze gratis whitepaper leest u welke gevolgen een migratie van Windows XP heeft op uw datacenter, en met welke migratiestrategie u een kosteneffectief en succesvol resultaat bereikt. Download hem vandaag nog.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementIT BeheerDatacenters bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

IT Beheer :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

Datacenters :  De toekomstbestendigheid van ICT-architecturen: Een Benchmark

Bij veel organisaties krijgen ICT-afdelingen te maken met grote uitdagingen. Huidige processen mogen niet vastlopen door de introductie van nieuwe technologie. In de de whitepaper wordt een benchmark uiteengezet naar de toekomstbestendigheid van ICT architecturen en datacenters. De whitepaper gaat dieper in op de vraag “Hoe ver zijn organisaties in het opzetten van een wendbare, robuuste en veilige infrastructuur die 24/7 bereikbaar is?”

Lees verder

Partner

ICT-Partners

ICT-Partners is dé ICT-dienstverlener die organisaties helpt succesvol te zijn met hun ICT.

Profiel ICT-Partners ›
 

Expert: Frans Loth

Frans Loth

Expert op het gebied van enterprise- en datacenter-architectuur en ICT-strategie.

Profiel Frans Loth
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.