ICT in de zorg

Efficiëntere zorgprocessen met een communicatieconcept

Efficiëntere zorgprocessen met een communicatieconcept

Zorg en ICT maken momenteel razendsnelle ontwikkelingen mee. Hoe kunnen deze twee ontwikkelingen omgezet worden in een kostenbesparing en winst in de functionaliteit? Wat zijn momenteel de technologische ontwikkelingen in de zorg en hoe beïnvloedt dit uw eigen keuze voor structuur en toepassingen? Deze whitepaper gaat dieper in op deze technologische ontwikkelingen in de zorg en geeft een aantal handreikingen voor het komen tot een eigen visie.

In de zorg is het van belang dat er blindelings vertrouwd kan worden op de diverse communicatiesystemen, bijvoorbeeld:

  • Telefonie
  • Datacommunicatie
  • Verpleegoproepen
  • Zorgalarmering
  • Domotica

Dit zijn er nog maar een aantal van de vele communicatiesystemen in een zorginstelling. Deze communicatiesystemen zijn allemaal ter ondersteuning van het zorgproces. Het communicatiesysteem maakt het zorgproces leuker, veiliger, efficiënter, maar draagt ook bij aan de patiënttevredenheid. Om alle communicatiesystemen goed met elkaar samen te laten werken en het zorgproces optimaal te ondersteunen, is het van belang om een communicatieconcept te ontwikkelen. Bij het ontwikkelen van een communicatieconcept komen allerlei vragen naar voren:

  • Wie beschikt waar over welke informatie en waar staat deze opgeslagen?
  • Hoe kan men elkaar het makkelijkst bereiken?
  • Hoe staat het personeel met de patiënten in contact, of zelfs met hun familie? Is er ook een beeldverbinding?
  • Hoe kunnen communicatiemiddelen bijdragen aan het gevoel van welzijn, veiligheid en behoefte aan persoonlijke aandacht van patiënt en uiteindelijk dus aan hun tevredenheid?

Download de whitepaper
Om in het zorgproces een vooruitgang te boeken in comfort, veiligheid en kostenbeheersing, is het van belang om één centrale communicatie infrastructuur te hebben. Lees in deze whitepaper meer over het opzetten van een communicatieconcept in het zorgproces. Download nu de whitepaper en kom meer te weten over communicatie en het zorgproces.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.