Hybride cloud-management voor dummies

Handleiding voor het beheren van een hybride cloud omgeving

Handleiding voor het beheren van een hybride cloud omgeving

De cloud is overal. Er zal niemand zijn die dit ontkent. Maar wat de cloud nou precies inhoudt, dat is voor velen niet helemaal duidelijk. Tijd voor duidelijkheid, daarom bracht HPE het boek Hybrid cloud management for dummies uit. In eenvoudige en heldere taal komen alle thema’s in de wondere wereld van de cloud aan bod.

Wat, waarom, hoe is die cloud?

Dit handboek vertelt de lezer welke eigenschappen de cloud heeft, ongeacht de vorm of aanbieder. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de verschillen tussen de publieke, private of hybride cloud en waarom bedrijven steeds meer gebruik maken van cloud. Ook de grootste obstakels die verregaande modernisering tegenhouden, komen aan bod. Denk hierbij onder andere aan:

  • Traagheid: doordat IT alles moet ondersteunen, houdt de afdeling zich teveel bezig met operationele taken en te weinig met innovatie. Business units raken gefrustreerd en gaan zelf diensten inkopen, met als gevolg een wildgroei aan services.
  • Shadow IT: door slecht - of niet beheerde - IT-services ontstaat er een wildgroei aan cloud-omgevingen, virtuele machines (VM's) en containers.
  • Silo’s: afzonderlijke bedrijfseenheden creëren hun eigen resourcepools en implementeren hun eigen services. Hierdoor raakt IT het overzicht volledig kwijt.
  • Hogere kosten: bij een gebrek aan zichtbaarheid heeft centraal IT geen beeld meer van alle IT-middelen in de organisatie, wat leidt tot hogere uitgaven.

Onvermijdelijk naar een hybride cloud-omgeving

Om aan de eisen van enerzijds flexibiliteit, wendbaarheid en innovatievrijheid tegenover centraal IT-beheer, overzicht en eenduidig beleid tegemoet te komen, verandert het cloud-landschap drastisch. Langzamerhand zien we steeds vaker hybride cloud-omgevingen verschijnen. Dat wil zeggen, omgevingen met diensten van meerdere cloud-providers en tegelijkertijd private cloud-omgevingen op locatie. Dit vergt het uiterste van IT en vraagt om geavanceerde managementtools om al deze oplossingen en activiteiten goed te beheren.

Het HP ‘Cloud management for Dummies’ biedt hierbij een tiental oplossingen. Download hier Hybrid cloud management for dummies en de hybride cloud heeft in no-time geen geheimen meer voor je!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Cloud Computing :  Online retail populair doelwit voor cybercriminelen

Online shoppen is populairder dan ooit, tot groot plezier van cybercriminelen die azen op inlogcodes en creditcardgegevens. Om deze privacygevoelige data van klanten veilig te stellen, is het belangrijk om verder te kijken dan de geijkte paden. Er zijn namelijk een aantal onderbelichte risico’s. Hierdoor zijn online retailers extra kwetsbaar voor aanvallen. Dit rapport zet 3 onbekende security trends op een rij.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.