How to create a data-driven dynasty

Wat is de meerwaarde van een data gestuurde organisatie?

Wat is de meerwaarde van een data gestuurde organisatie?

Veel organisaties vertrouwen tegenwoordig op digital analytics tools voor het meten van de performance op online marketing activiteiten. Alhoewel veel marketeers de meerwaarde van data wel zien en de wil hebben om meer data gedreven te werken, worstelen veel organisaties nog op dit punt. Deze whitepaper is geschreven om managers te helpen bij het creëren van een data gestuurde organisatie. Daarnaast gaat de whitepaper in op verschillende digital analytics strategieën voor het overwinnen van uitdagingen die de implementatie of het succes in de weg staan.

Spelen of spelen om te winnen?
Bij digital analytics zijn er twee manieren: Spelen of spelen om te winnen. Hier zit wel degelijk een verschil tussen. Je kan als sportteam elk jaar spelen, maar eigenlijk nooit iets bereiken. Je kan als sportteam ook telkens streven naar iets hogers. Natuurlijk zijn er wel verschillende factoren die mee spelen in dit succes. Eigenlijk zijn er veel overeenkomsten tussen de wereld van sport en de wereld van digital analytics. De onderstaande punten hebben een overeenkomst tussen sport en digital analytics:

  • Leiderschap
  • Een strategie
  • Mensen
  • Een proces
  • Technologie
  • Een dynamische organisatie

Bij sport speel je als team niet alleen om te spelen, maar om te winnen. Dit is soortgelijk bij digital analytics, een organisatie zet digital analytics niet in voor een aantal winnende seizoenen,  maar streeft naar duurzame topkwaliteit.

Download de whitepaper
Ook aan de slag als een data gestuurde organisatie? Deze whitepaper geeft een aantal handreikingen voor het succesvol implementeren van digital analytics. De whitepaper gaat onder andere uitgebreid in op de bovenstaande punten leiderschap, strategie, mensen, proces, technologie en een dynamische organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DataData Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.