Hosting vs. Eigen beheer

Het maken van een keus tussen hosting en Eigen Beheer

Het maken van een keus tussen hosting en Eigen Beheer

De businessomgeving is in veel organisaties aan verandering onderhevig de laatste tijd. Ongeplande downtime kan desastreuze gevolgen hebben zoals omzetderving, schadeclaims, extra arbeidsuren, imagoschade en het risico dat klanten overstappen naar de concurrentie.

De IT-infrastructuur van vrijwel alle organisaties wordt steeds vaker in één adem genoemd met termen als Business Continuity en High Availability. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen hosting en het in eigen beheer houden van IT-voorzieningen?

Bij zowel een eigen datacenter als bij het hosten zijn er risico’s aanwezig. Een inzicht in de risico’s maakt duidelijk welke datacenterfaciliteiten voor elke specifieke klantsituatie gewenst zijn:

  • High Availability-voorzieningen
  • Redundante verbindingen
  • Uitwijkfaciliteiten
  • Uitwijkcontainers
  • Back-upprocedures

Lees gratis de volledige whitepaper waarin achtergronden worden geschetst die handvatten bieden bij het maken van een keus tussen Applicatie-hosting in een extern datacenter versus het in eigen beheer houden van de IT-infrastructuur.  Daarnaast wordt van beide situaties voor- en nadelen gegeven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerSecurityICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.