Hoe ziet de toekomst eruit voor zorginstellingen?

Bereid je nu voor op de zorg van 2025

Bereid je nu voor op de zorg van 2025

Het zijn spannende tijden in de zorg, want de uitdagingen die deze sector de komende jaren moet aanpakken zijn niet te onderschatten. Zo zien wij in eerste instantie dat de vergrijzing zorgt voor een toenemende zorgvraag en een tekort aan gekwalificeerd personeel. Patiënten worden veeleisender en nieuwe wet- en regelgevingen vereisen continu aandacht. De uitdagingen van vandaag aanpakken is al een hele klus, dus hoe gaat de sector om met de uitdagingen van morgen (en overmorgen)? Deze whitepaper geeft je een concrete handvaten en helpt met het opzetten van de zorginstelling van de toekomst.

Inzoomen op de uitdagingen

Zoals gezegd vergrijst onze maatschappij gestaag. Volgens het CBS ligt onze gemiddelde levensverwachting in 2040 op bijna 86 jaar. Tegelijk stijgen ook de zorgkosten: in 2040 lopen ze op naar tussen 19 en 31 % van het bruto binnenlands product. In tegenstelling tot wat we vaak denken is het verband tussen de twee niet zo rechtstreeks. We worden met zijn allen inderdaad een stuk ouder, maar we blijven ook steeds langer gezond. De oorzaken van de stijgende zorgkosten moeten dus ook elders gezocht worden. De details lees je in deze whitepaper.

Toekomst van de zorg: 2025

In 2025 zal technologie een steeds grotere rol spelen in onze zorg. Niet alleen zien we dat steeds meer zorginstellingen digitalisering ter harte nemen, we zien ook dat de technologie razendsnel ontwikkelt. Sciencefiction van 30 jaar geleden is inmiddels realiteit. De technologische ontwikkelingen richten zich met name op:

  1. Patiënten en cliënten meer regie geven
  2. Bigger data
  3. Zorg op afstand
  4. Artificiële intelligentie
  5. Slimme gebouwen
  6. Mobiele werkplekken

5 stappen naar innovatie

Hoe zorg je ervoor dat je de boot niet mist? Hoe kan je bijdragen aan de digitalisering van jouw zorginstelling? Begin met de 5 stappen uit deze whitepaper en ontdek dat digitalisering zich niet beperkt tot de ICT-afdeling. Download ze hier en bereid je voor op 2025.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Winvision

Winvision is voor een groot aantal organisaties in de zorg, de bouw, het onderwijs en binnen de overheid de gesprekspartner op niveau voor geïntegreerde ICT oplossingen.

Profiel Winvision ›
 
 

Downloaden: Hoe ziet de toekomst eruit voor zorginstellingen?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.