Hoe payment serviceproviders witwassen beter tegengaan

5 uitdagingen bij witwaspreventie en -detectie opgelost

Hoe payment serviceproviders witwassen beter tegengaan

Criminelen wassen jaarlijks biljoenen dollars wit. Payment service providers willen dit soort praktijken zo efficiënt mogelijk opsporen. Ook moeten zij vals positieven, torenhoge boetes en reputatieschade vermijden. Het is cruciaal om processen continu aan te passen en AMLD-compliant te werken. Maar de criminelen worden steeds inventiever. Ben jij in control?

Je wil natuurlijk nieuws headlines halen vanwege je uitmuntende service, innovatieve producten en je onstuitbare winst, niet vanwege rechtszaken en boetes vanwege overtreding van witwasregels. Payment service providers moeten daarom niet alleen investeren in innovatie, maar ook in verbetering van hun controlemechanismen.

Grip op witwassen

Hoe krijgen payment service providers grip op de risico’s? Deze grip is zeker van belang nu veel boetes worden opgelegd en ook leidinggevenden persoonlijk worden vervolgd. Iets over het oog zien kan een miljardenboete betekenen. Deze whitepaper focust op 5 uitdagingen en lost ze op. Je leest onder andere over de volgende onderwerpen.

Het ontwikkelen van een risicobeoordelingskader

Gedraagt een klant zich wel normaal ten opzichte van vergelijkbare klanten? En kun je dit toetsen? Hoe vind je een politiek prominent persoon die wellicht nadere analyse behoeft? En ken je je klanten wel? Of eigenlijk de klanten van jouw klant? Want wie trekt er eigenlijk achter de schermen aan de touwtjes? Wie is de ultimate beneficial owner, de uiteindelijke belanghebbende?

Traditionele transaction monitoring schiet te kort

Traditioneel hebben PSP’s rule-based transaction monitoring. Het systeem geeft een melding wanneer een drempelwaarde wordt overschreden door een bepaalde gebeurtenis. Maar criminelen en terroristen veranderen hun methodes om niet op te vallen en zo worden de datavolumes steeds groter. Rule-based transaction monitoring werkt hierdoor niet altijd meer adequaat.

Vergoot je kennis en je grip

Elke payment service provider wil witwaspraktijken voorkomen en zo snel mogelijk kunnen melden. Het is daarom van groot belang om de witwaspreventie en -detectie naar het hoogste niveau te tillen. Zet de eerste stap in de goede richting en download deze (Engelstalige) whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Downloaden: Hoe payment serviceproviders witwassen beter tegengaan

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.