Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Best practices voor data visualisaties

Gepubliceerd: 26-02-2018 | Artikel | Best practices voor data visualisaties

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Van goed naar geweldig

In de whitepaper worden geen basisinstructies geboden voor het maken van simpele visualisaties, want dat wordt als bekend verondersteld bij de lezer. Wel bevat de presentatie een korte maar belangrijke lijst van technieken om visualisaties naar een volgend niveau te tillen. Zo kunt u lezen hoe u:

  • de juiste type grafieken kunt kiezen,
  • effectieve views creëert,
  • holistische dashboards ontwerpt en
  • uw werk visueel perfectioneert.

Waarom, wat, hoe?

Als ontwerper van een presentatie wordt u uitgedaagd zich af te vragen wat het doel is van de visualisatie. Wat probeert u duidelijk te maken? Wat is uw doelgroep en  welke vragen hebben uw toehoorders of lezers? Hoe kunt u meerwaarde bieden met uw visualisatie? Met de enorme hoeveelheid aan vaak ruwe data is het van groot belang dat u het doel helder voor ogen heeft en selectief bent met wat u wel en niet meeneemt in uw analyse.

Om presentaties begrijpelijk en behapbaar te houden, is effectief gebruik van filters essentieel. In de whitepaper wordt uitgebreid ingegaan op de vele mogelijkheden die filters bieden. Zo kunt u als gebruiker eenzelfde dataset op verschillende manieren belichten en naar diepere detailniveaus brengen. Dit stelt u in staat om data-exploratie en gebruikersgestuurde data-analyse vanuit verschillende oriëntaties te belichten bij uw publiek.

Sexy data

Maar het oog wil ook nog wat. In deze whitepaper staan de best practices beschreven hoe u naast handige en effectieve data-analyses ook visueel aantrekkelijke presentaties kan bouwen. Zo worden tips gegeven om de views op een intuïtieve wijze te oriënteren; een goede balans te vinden in het gebruik van kleuren en vormen; fonts en highlights. Ofwel, zo is de vraag: is uw visualisatie wel holistisch? Want uiteindelijk blijft het doel van de perfecte visualisatie om met behulp van de relevante gegevens de juiste antwoorden te geven, op een manier die het publiek geprikkeld houdt.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 

Download artikel

Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.