Hoe maak je student en leraar blij?

3 musthaves voor werkplekken in het onderwijs

Hoe maak je student en leraar blij?

Klaslokalen van nu lijken al lang niet meer op de lokalen van 20 jaar geleden. Bordkrijt is vervangen door een digibord of smartbord. Waar mobieltjes vroeger werden ingevorderd, zijn ze nu net zo vertrouwd als de pennenzak. En toch staan we met deze veranderingen nog maar aan het begin van de digitalisering in het onderwijs. Door de snelle digitale ontwikkelingen maken ook virtual reality, gamification en big data een entree in het klaslokaal. Voor scholen is het zaak ervoor te zorgen dat leraren en leerlingen voordeel halen uit al dat nieuws. Door de ideale digitale werkplek in te richten leg je hiervoor een mooie basis.

Digitale transformatie in het onderwijs

Er worden honderden blogs, whitepapers en opiniestukken over geschreven: digitale transformatie. Dus ook wij moeten het erover hebben. In de kern draait het bij digitale transformatie om het inzetten van data om de klantervaring te verbeteren door het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. De klant staat altijd centraal in het hele proces. Dat is precies wat ook in het onderwijs gebeurt, in modern onderwijs staat de student centraal en onderwijs past zich nu aan op de student.

Faciliteer dit alles met een moderne werkplek

Om dit alles mogelijk te maken is het van belang dat de IT-afdelingen van onderwijsinstellingen aan de slag gaan met het inrichten van digitale werk- en leeromgevingen die op zijn minst voorzien zijn van 3 basisingrediënten. We laten je alvast kort kennismaken met basisvoorwaarde nummer 1.

Beheer van werkplekken op alle devices: de docente gaat aan de slag met haar iMac, enkele leerlingen kiezen een Chromebook en sommige zweren bij hun tablet. De ideale werkplek werkt op ieder device naar keuze en IT heeft alle tools in huis om deze apparaten te beveiligen en up-to-date te houden. Zonder dat het een hoofdpijnklus wordt.

Welke andere voorwaarden zijn er? Hoe krijgt de IT-afdeling grip op het beheren van werkplekken op allerlei devices? Dat lees je in deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wortell helpt zorgorganisaties om betere zorg te kunnen leveren door het innovatief toepassen van technologie.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Hoe maak je student en leraar blij?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.