Hoe laat ik mijn niet-verkopers wel omzet genereren?

Omzet genereren met alle medewerkers

Omzet genereren met alle medewerkers

Een timmerman is geen verkoper
Timmermannen, maar bijvoorbeeld ook consultants, zijn eigenlijk geen verkopers. Zij hebben heel veel specifieke kennis van zaken, maar ze hebben bewust gekozen voor een niet-commerciële functie. De medewerkers in een niet-commerciële functie zijn meestal van zichzelf van mening dat ze ongeschikt zijn voor een verkoopfunctie. Zelfs het woord ‘verkopen’ is al een beladen woord bij deze medewerkers.

Een timmerman is wél een verkoper!
Bij timmermannen, consultants en technisch personeel is veel specifieke kennis aanwezig. In de praktijk laten ze dat ook zien, door bijvoorbeeld te adviseren over bepaalde zaken. In potentie zijn deze medewerkers daarom zeker wel commercieel inzetbaar. De uitdaging om deze medewerkers daadwerkelijk te laten verkopen, begint bij de bewustwording van hun capaciteiten. Als niet-commerciële medewerkers zich bewust worden van hun capaciteiten, slaat (faal)angst veelal om in nieuwsgierigheid.

Hoe wordt een timmerman of consultant verkoper?
Door bewustwording en de juiste training is het mogelijk om bij elke niet-verkoper in de organisatie het commercieel potentieel te gaan benutten. Er zijn veel kritische succesfactoren te benoemen om van niet-verkopers commerciële medewerkers te maken. Enkele voorbeelden daarvan:

  • Motiveer de medewerker;
  • Train top-down zodat leidinggevende medewerkers zelf kunnen coachen;
  • Kies voor maatwerk;
  • Sluit aan op eerdere trainingen.

Verkopen? Hartstikke leuk!
Vrijwel iedere verandering roept bij medewerkers weerstand op. Door de medewerkers, bijvoorbeeld door training, te laten ontdekken over welke competenties en talenten ze beschikken, wordt er bewustwording gecreëerd. In veel gevallen ligt commercie dan dichtbij, terwijl niet-verkopers bewust hebben gekozen voor een niet commerciële functie.

Download gratis de whitepaper over omzet genereren met niet-verkopers
Download gratis en geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Hoe laat ik mijn niet-verkopers wél omzet genereren?’ In deze whitepaper wordt uitgelegd wat wél werkt bij het benutten van het omzetpotentieel bij niet-commerciële medewerkers.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieOrganisatieveranderingVerkoopSales Promotion bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Organisatieverandering :  De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie gaat uit van het afwegingsproces die de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. In deze whitepaper wordt teruggeblikt ‘old school’ prolongatie en een introductie gegeven op actieve prolongatie. Daarnaast wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen doorlopen worden.

Lees verder

Verkoop :  In contact komen met de klant via social media

Veel potentiële klanten verwachten vandaag de dag dat ze centraal staan bij de leverancier. Ze willen betrokken worden bij het eerste interactiemoment tot het laatste. Lees in deze whitepaper meer over het alignment tussen de afdelingen die het klantcontact hebben en de rol die social media hierin speelt.

Lees verder

Verkoop :  Voor welke niet-verkopers zijn sales mogelijkheden?

Voor welke niet-verkopers (consultants en buitendienst technici) in uw organisatie zijn sales mogelijkheden? Om hier achter te komen kunt u een bureau inzetten. Maar hoe kiest u de juiste partij voor dit onderzoek? In dit artikel komen verschillende belangrijke vragen naar voren die belangrijk zijn om te stellen en te onderzoeken. Lees verder over deze specifieke vragen in het artikel.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.