Hoe laat ik mijn niet-verkopers wel omzet genereren?

Omzet genereren met alle medewerkers

Omzet genereren met alle medewerkers

Een timmerman is geen verkoper
Timmermannen, maar bijvoorbeeld ook consultants, zijn eigenlijk geen verkopers. Zij hebben heel veel specifieke kennis van zaken, maar ze hebben bewust gekozen voor een niet-commerciële functie. De medewerkers in een niet-commerciële functie zijn meestal van zichzelf van mening dat ze ongeschikt zijn voor een verkoopfunctie. Zelfs het woord ‘verkopen’ is al een beladen woord bij deze medewerkers.

Een timmerman is wél een verkoper!
Bij timmermannen, consultants en technisch personeel is veel specifieke kennis aanwezig. In de praktijk laten ze dat ook zien, door bijvoorbeeld te adviseren over bepaalde zaken. In potentie zijn deze medewerkers daarom zeker wel commercieel inzetbaar. De uitdaging om deze medewerkers daadwerkelijk te laten verkopen, begint bij de bewustwording van hun capaciteiten. Als niet-commerciële medewerkers zich bewust worden van hun capaciteiten, slaat (faal)angst veelal om in nieuwsgierigheid.

Hoe wordt een timmerman of consultant verkoper?
Door bewustwording en de juiste training is het mogelijk om bij elke niet-verkoper in de organisatie het commercieel potentieel te gaan benutten. Er zijn veel kritische succesfactoren te benoemen om van niet-verkopers commerciële medewerkers te maken. Enkele voorbeelden daarvan:

  • Motiveer de medewerker;
  • Train top-down zodat leidinggevende medewerkers zelf kunnen coachen;
  • Kies voor maatwerk;
  • Sluit aan op eerdere trainingen.

Verkopen? Hartstikke leuk!
Vrijwel iedere verandering roept bij medewerkers weerstand op. Door de medewerkers, bijvoorbeeld door training, te laten ontdekken over welke competenties en talenten ze beschikken, wordt er bewustwording gecreëerd. In veel gevallen ligt commercie dan dichtbij, terwijl niet-verkopers bewust hebben gekozen voor een niet commerciële functie.

Download gratis de whitepaper over omzet genereren met niet-verkopers
Download gratis en geheel vrijblijvend de whitepaper ‘Hoe laat ik mijn niet-verkopers wél omzet genereren?’ In deze whitepaper wordt uitgelegd wat wél werkt bij het benutten van het omzetpotentieel bij niet-commerciële medewerkers.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieOrganisatieveranderingVerkoop bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Deze IT-obstakels belemmeren slimmer samenwerken

Natuurlijk wil jij ook slimmer samenwerken of innovatieve nieuwe technologie introduceren. Maar op dit moment is jouw IT helemaal geen basis voor innovatie, maar een belemmering. De frustraties zijn merkbaar van werkvloer tot directie. Dit e-boek zet de grootste IT-belemmeringen op een rij en laat jou zien hoe je ze aanpakt. Zo zorg je voor IT die echt helpt en samenwerking stimuleert.

Lees verder

Organisatieverandering :  Alles wat je moet weten over het creëren van een succesvolle digitale werkplek

Werken, waar en wanneer je maar wilt. Dit verandert de manier van (samen)werken, maar ook hoe organisaties processen inrichten. Effectief blijven werken en aantrekkelijk zijn voor nieuwe talenten kan alleen als je flexibel bent. Speel in op de huidige dynamiek door binnen jouw bedrijf de toekomstbestendige, digitale werkplek in te richten. Lees meer over de juiste aanpak in deze whitepaper.

Lees verder

Verkoop :  Voor welke niet-verkopers zijn sales mogelijkheden?

Voor welke niet-verkopers (consultants en buitendienst technici) in uw organisatie zijn sales mogelijkheden? Om hier achter te komen kunt u een bureau inzetten. Maar hoe kiest u de juiste partij voor dit onderzoek? In dit artikel komen verschillende belangrijke vragen naar voren die belangrijk zijn om te stellen en te onderzoeken. Lees verder over deze specifieke vragen in het artikel.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.