Hoe kiest u de juiste marketing automation oplossing?

10 cruciale ingrediënten voor marketing automation

10 cruciale ingrediënten voor marketing automation

Gemiddeld zijn er 7 tot 13 contactmomenten nodig voordat een lead een deal wordt. Marketing automation helpt marketeers om potentiële klanten te begeleiden bij de volledige buyer’s journey door deze momenten te automatiseren. Dit kan op veel verschillende manieren zoals; het versturen van een e-mail, het organiseren van een webinar, het aanbieden van een whitepaper of interactie via social media. Door leads geautomatiseerd te begeleiden van de ideevormingsfase naar de keuze-fase, zijn marketeers in staat om gekwalificeerde leads aan sales af te leveren.

Er zijn veel verschillende marketing automation oplossingen op de markt met ieder hun eigen voor- en nadelen. Hoe kiest u de juiste tool die het beste aansluit bij uw organisatie? Deze whitepaper beschrijft 10 belangrijke ingrediënten om de beste marketing automation oplossing te kiezen. Hieronder geven we u alvast een voorproefje van de eerste 3 ingrediënten:

Lead Scoring

Veel bedrijven kwalificeren leads op basis van generieke kenmerken zoals bedrijfsgrootte of functietitel. Maar hoe weet u of er daadwerkelijk interesse is? Lead scoring is een manier om leads automatisch te rangschikken op basis van de acties die een lead zelf onderneemt. Een lead die een whitepaper downloadt, twee webinars bijwoont en 10 keer terugkomt op de website, krijgt hierdoor een hogere score dan een lead die maar 1 keer op uw website is geweest. Hierdoor kunt u het kaf van het koren scheiden en kan sales zich gericht focussen op de leads met een hogere score.

Progressive profiling

Wilt u liever meer leads met minder informatie, of minder leads met meer informatie? Ieder extra veld op een formulier kan een negatieve impact hebben op de conversieratio. Progressive profiling maakt het mogelijk om stapsgewijs steeds meer informatie van een lead in te winnen. Bij het eerste contactmoment vraagt u alleen naar een emailadres. Bij de eerstvolgende email biedt u een content-item en vraagt u naar de bedrijfsnaam. Vervolgens naar de functietitel, de bedrijfsgrootte of telefoonnummer, etcetera. Hierdoor is de initiële conversie hoger en is het mogelijk om steeds meer informatie te verzamelen over de lead.

Data en rapportages

Het opzetten van een juiste marketingcampagne staat of valt met het maken van de juiste beslissingen. Data speelt een zeer belangrijke rol bij het maken van de juiste beslissingen. Hiermee kunt u campagnes optimaliseren en bepalen wat wel of juist niet heeft bijgedragen aan de sales-qualified-leads en uiteindelijk aan de ROI. Een goede marketing automation oplossing zou daarom zoveel mogelijk data moeten registreren: van kliks tot websitebezoeken en conversies. Daarnaast kunt u via rapportages de toegevoegde waarde van de marketingafdeling ook makkelijker delen binnen de eigen organisatie.

Kies de juiste oplossing

Dit zijn slechts 3 van de 10 ingrediënten van een goede marketing automation oplossing. Wilt u de beste marketing automation tool selecteren voor uw organisatie? Download dan de volledige whitepaper met alle essentiële kenmerken.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.