Hoe helpen persona’s jou bij het introduceren van nieuwe software?

Behoeften, wensen en werkzaamheden in kaart brengen

Hoe helpen persona’s jou bij het introduceren van nieuwe software?

Of je nu investeert in een social intranet of je gaat aan de slag met een nieuw ERP-pakket, jij wil natuurlijk wel dat medewerkers de nieuwe tools ook gebruiken. Maar al te vaak wordt door de IT-afdeling nieuwe programma’s geïnstalleerd die vervolgens amper of niet volledig gebruikt worden. Is het onwil? Nee, maar mensen van de ene dag op de andere dwingen om hun werk anders te doen, leidt niet tot succes. Hoe zorg je ervoor dat de IT-investering wel volledig benut wordt? Door te zorgen voor een goede introductie van de nieuwe systemen. Persona’s helpen je hierbij; de details vind je in deze whitepaper.

Persona’s : Wie? Wat? Waar?

Persona’s helpen je bij het in kaart brengen van wensen en behoeftes binnen de organisatie. Maar wat zijn die persona’s precies? Een persona is een groep mensen binnen de organisatie die grotendeels op dezelfde manier werken. Het is niet zo dat deze mensen identieke functies hebben, maar ze gebruiken grotendeels dezelfde systemen op dezelfde manier. Ze hebben dus dezelfde wensen en lopen tegen dezelfde dingen aan.

En hoe werkt het dan?

De informatie die boven water komt bij het opstellen van deze persona’s is niet alleen handig bij het introduceren van nieuwe software. Je kan deze informatie ook inzetten bij:

  • Het aanscherpen van procedures
  • Het achterhalen van wensen en behoeften
  • Het bepalen van IT-middelen
  • En zoveel meer…

Praktische voorbeelden en resultaten

Wat levert dit een organisatie nu concreet op? Hoe start je met het opstellen van deze persona’s? Het antwoord vind je in deze whitepaper. Met praktische voorbeelden van persona’s, tips en checklist kan jij onmiddellijk aan de slag in jouw organisatie. Zo maak jij van de introductie van nieuwe tools een succes.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

Hoe helpen persona’s jou bij het introduceren van nieuwe software?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.