Hoe de meest succesvolle organisaties analytics gebruiken om te innoveren

Bent u een leider, strever of worstelaar?

Bent u een leider, strever of worstelaar?

Overal staat het vermeld en ook hier beginnen we er weer mee: Big Data is hot! De hoeveelheid data bij bedrijven groeit aanzienlijk. In 2020 zou het digitale universum wel eens kunnen reiken tot 44 Zettabytes. In verschillende industrieën gebruiken organisaties de kracht van big data en analytics al voor het oplossen van verschillende zakelijke uitdagingen. Uit het onderzoek in deze whitepaper komt naar voren dat big data bijna niet meer weg te denken is voor bedrijven die willen innoveren. Innovatie vandaag de dag is niet alleen het introduceren van nieuwe dingen of methodes. Innovatie is een cruciaal bedrijfsproces geworden. Technologie is op zijn hoogtepunt.

Leiders, strevers en worstelaars

Als het gaat om innovatie zijn er 3 verschillende groepen te identificeren:

  • 29% Leiders; succesvolle innovators die gebruikmaken van big data en analytics
  • 30% Strevers; streven naar de ontwikkeling van innovatie gebaseerd op big data en analytics
  • 41% Worstelaars; worstelen met de ondersteuning van innovatie met big data en analytics

Leidende organisaties investeren in innovatie, wat een nieuwe mogelijkheid biedt om data te verzamelen, externe en interne data te combineren en big data en analytics toe te passen om de concurrentie te snel af te zijn.

3 basisstrategieën

Leiders volgen 3 basisstrategieën die zich richten op data, skills en tools, en cultuur:

  1. Promoten van de uitstekende kwaliteit van de gegevens en de toegankelijkheid
  2. Maak analytics en innovatie een deel van elke rol
  3. Bouw een kwantitatieve innovatiecultuur

Lees meer over deze basisstrategieën in de volledige whitepaper. Bent u klaar om een leider te worden in analytics en analytics in te zetten voor innovatie? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over leiders in analytics voor innovatie. Begin bij het stellen van een aantal vragen die in de whitepaper naar voren komen. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  5 niet te missen retail-trends voor 2019

Data en analytics zijn binnen de retail inmiddels goed ingeburgerd. Wanneer we vooruitkijken zijn er een aantal analytics trends die ook het komende jaar een grote rol gaan spelen binnen de branche. Trends die je absoluut niet mag missen, wil je in de toekomst rendabel blijven. Benieuwd welke dat zijn? Dat lees je in dit trendrapport.

Lees verder

Business Analytics :  Kunstmatige intelligentie in de praktijk

De hoeveelheden data die we verzamelen zijn inmiddels zo groot dat we hulp nodig hebben bij het verwerken en analyseren van deze data. Ontdek in deze whitepaper hoe organisaties kunstmatige intelligentie inzetten om hen te helpen bij hun data-analyse. In deze whitepaper geen 20 pagina’s lang theorie maar veel praktijkvoorbeelden die je zullen inspireren en enthousiast maken voor wat de toekomst brengt.

Lees verder

Telecommunicatie :  Bouwstenen voor een goverened data lake

Data lakes zijn dé oplossing voor organisaties die datagebruik bovenaan hun strategische agenda hebben staan. Wil je optimaal rendement uit je data, dan moet het data lake wel aan een aantal eisen voldoen. Met de bouwstenen uit deze whitepaper richt je een goverened data lake in met daarin gevalideerde, goed beveiligde data die écht meerwaarde bieden.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.