Het opzetten van een communicatie beleidsplan

Inzichten en stappenplan voor het communicatiebeleid

Inzichten en stappenplan voor het communicatiebeleid

Verschillende soorten verkeer vragen om een verschillende aanpak. In het communicatiebeleidsplan worden de belangrijkste beleidslijnen voor de afhandeling van al het telefoonverkeer uitgezet. Veel vragen die kunnen door meerdere personen in de organisatie worden beantwoord. Grofweg worden de volgende soorten telefonisch contact onderscheiden:

  • Functioneel verkeer: de klant zoekt een dienst
  • Persoonlijk verkeer: de klant zoekt een persoon
  • Direct persoonlijk contact
  • Afgeschermd verkeer

Door gebruik te maken van een stappenplan kan worden gekomen tot een communicatieplan.

In het telecommunicatiebeleid ligt de basis voor optimale telefonische bereikbaarheid van de organisatie. Vanuit dit beleidsplan wordt het nummerplan opgesteld. Er zijn veel zaken waar vooraf goed over moet worden nagedacht.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt hoe een communicatiebeleidsplan opgezet kan worden. Door middel van een stappenplan worden handvatten geboden om concreet tot een communicatieplan te komen. Daarnaast worden enkele aandachtspunten behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Telecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.