Het opzetten en uitvoeren van een contentmarketingprogramma

B2B contentmarketing concepten ontwikkelen

B2B contentmarketing concepten ontwikkelen

Een van de belangrijkste kenmerken van contentmarketing is dat er altijd vanuit de gedachte en context van de klant gedacht wordt. Organisaties zijn gewend om vanuit zichzelf of vanuit producten of diensten te communiceren. In dit opzicht verschilt traditionele marketing dan ook van contentmarketing.

Om het spel tussen vragen vanuit de markt en antwoorden waarmee geholpen kan worden bij ideevorming en oriëntatie te structureren kan gebruik worden gemaakt van twee veel gebruikte marketingconcepten: de Buyer Journey en de Decision Making Unit. In deze whitepaper worden die onderwerpen en aantal andere belangrijke onderwerpen uitgebreid uiteengezet:

De buyer journey: enkele onderwerpen die in dit hoofdstuk aan bod komen zijn attenderende, informerende, stimulerende, assisterende en bindende content en hoe deze in de 5 fasen van de reis ingezet kunnen worden (zie ook afbeelding hieronder).

De Buyer Journey

Afbeelding: 5 fasen van de buyer journey

Decision making unit (DMU): de DMU betreft de groep personen binnen een organisatie die op een of andere manier invloed uitoefent tijdens een besluitvormingsproces rond de aankoop van producten of diensten.

Boodschappenmatrix: deze matrix vormt een totaaloverzicht van de koopdrempels en koopmotieven bij het aankoopproces bij complexere producten en diensten.

C-level buyer: de beslisser die vanuit de top is betrokken bij het inkoopproces, neemt een bijzondere positie in de DMU in. In dit hoofdstuk meer over het koopgedrag van de C-level buyer.

Workshop methode: de effectiviteit van workshops in de conceptfase van het content marketing proces en de fasering die gebruikt kan worden voor een content marketing workshop.

Content Marketing Plan: checklist van onderwerpen welke het content marketing plan moet bevatten.

Download de whitepaper
In deze whitepaper “B2B contentmarketing concepten ontwikkelen”  wordt een methodiek aangereikt waarmee de belangrijkste beslissers en boodschappen kunnen worden geïdentificeerd. De kennis die vervaardigd wordt met de methodiek vormt het fundament voor het opzetten en uitvoeren van een contentmarketingprogramma.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.