Het ontwarren van spaghetti

Service Oriented Architecture governance is onmisbaar voor managed services

Service Oriented Architecture governance is onmisbaar voor managed services

Een structurele invoering van een Service Oriented Architecture (SOA) verloopt nog niet voor alle bedrijven even succesvol. Een van de doelstellingen van SOA is het ontwarren van de ‘spaghetti’ aan applicaties, processen en hun onderlinge afhankelijkheden. De veelheid aan services kan alleen overzichtelijk worden beheerd met SOA governance. Momenteel zijn er nog maar weinig bedrijven die hun SOA governace op orde hebben. Het probleem van de spaghetti is niet opgelost, maar verplaatst. Soms is het ook nog eens verergerd.

Het is erg belangrijk dat het beheer en de monitoring van SOA governace goed geregeld is. SOA governance bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  1. Policy Management
  2. Service Monitoring
  3. Service Repository (UDDI)

Transparantie is de kracht van Service Oriented Architecture governance.

Lees gratis de volledige whitepaper “Het ontwarren van spaghetti” waarin dieper wordt ingegaan op Service Oriented Architecture governance en de drie bovenstaande punten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.