Het nieuwe leidinggeven

Het Nieuwe Werken in de 21e eeuw

Het Nieuwe Werken in de 21e eeuw

Naast ‘Het Nieuwe Werken’, ‘de nieuwe medewerker’ kan ‘het nieuwe leidinggeven ‘ aan dit rijtje niet ontbreken. Met de ontwikkelingen op het gebied van Het Nieuwe Werken, zijn er nog genoeg vraagstukken van leidinggevenden die onbeantwoord blijven. Hoe stimuleert een leidinggevende meer eigen verantwoordelijkheid bij de medewerkers als zij gewent zijn te werken in een organisatie met strakke regels?

Het gaat om het loslaten van overtuigingen die niet bij coachend leiderschap passen en nieuwe overtuigingen hieraan toevoegen. Coachend leiderschap is hot, waarin faciliteren, inspireren en stimuleren de boventoon voeren. Wat moet hiervoor gebeuren? De ontwikkelingsformule van R. Vandamme („De Vork‟, 2009) kan hiervoor ingezet worden. De formule gaat uit van behoud van het goede van de oude situatie, loslaten van het niet-goede en toevoegen van nieuwe elementen.

Ontwikkelen is: Ontwikkelen = Toevoegen x loslaten / behouden

  • Toevoegen; een mindset van vertrouwen
  • Loslaten; overtuigingen traditionele cultuur
  • Behouden; van het bestaande

Lees gratis het volledige artikel over Het Nieuwe Leidinggeven waarin de bovenstaande punten uiteengezet worden. Verder komt het thema Het Nieuwe Werken uitgebreider aan bod.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieHet Nieuwe WerkenProject ManagementTraining & CoachingICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Als brandmanager van een internationale organisatie ben je constant op zoek naar de balans tussen lokale wensen en internationale verwachtingen. Een consistent en consequent brandmanagement is sleutel tot succes en zorgt ervoor dat een organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: "Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Lees verder

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Het uitzendbureau van de toekomst

Is jouw uitzendbureau klaar voor de toekomst? De komende jaren komen grote digitale transformaties en disrupties op de flexbranche af. Dit brengt uitdagingen maar vooral ook kansen met zich mee. In deze whitepaper lees je welke dit zijn en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Investeer in mensen en verhoog productiviteit

Organisaties investeren al jaren in allerlei tools en apps die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit stijgt en mensen beter gaan samenwerken. Maar investeren we wel genoeg in onze medewerkers? Zijn we wel interessant voor nieuwe werknemers? Deze whitepaper neemt je mee naar de digitaal vitale organisatie en beschrijft 8 kernwaarden die zorgen dat de organisatie productiever en innovatiever wordt.

Lees verder

Project Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Training & Coaching :  Uw coach voor klantgericht ondernemen binnen de ATP branche

De klant centraal stellen en succesvol sturing geven aan klantgerichte projecten? Ontbreekt hier alleen de juiste kennis en ervaring? Niet de financiële middelen voor het inhuren van externe krachten? Misschien is een coach iets voor uw organisatie? Gericht aandacht voor klantgericht ondernemen kan resulteren in omzetverhoging en kostenverlaging. Lees meer over dit onderwerp in de whitepaper.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.