Het Nieuwe Leidinggeven Deel 2

De ‘oude’ medewerker en het nieuwe leidinggeven

De ‘oude’ medewerker en het nieuwe leidinggeven

Er is een groep mensen binnen het bedrijf dat gewend is om te werken in een traditionele organisatievorm. Onderwerpen waar deze medewerkers moeite mee hebben of simpelweg niet mee bezig zijn: eigen verantwoordelijkheid, ondernemerschap, zelfsturend te werk gaan en omgaan met veranderende omstandigheden. De ‘oude’ medewerkers werken graag in een gestructureerde omgeving waarin duidelijk is wat er van hen verwacht wordt.

Om duidelijkheid te geven aan de medewerkers is het zaak om het transformatieproces te introduceren. Vertel het hele team wat de nieuwe manier van leidinggeven is en vat het voor hen betekent.

  • Waarom veranderen we?
  • Wat gaan we veranderen?
  • Hoe gaan we hiermee aan de slag als team en als individuen?

Lees voor meer informatie vrijblijvend de hele whitepaper en kom meer te weten over Het Nieuwe Leidinggeven. Door middel van voorbeelden en grafieken wordt weergegeven hoe het transformatieproces geïntroduceerd kan worden en hoe ‘groeicoaching’ ingezet kan worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom OrganisatiecultuurHNW AlgemeenHNW ManagementOrganisatie & Management adviesbureaus bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatiecultuur :  Hoe smart is uw business?

De wereld om ons heen wordt steeds slimmer, dankzij het gebruik van allerlei smart apparaten. Smart business is de volgende stap. Gebruikt uw organisatie al slimme bedrijfsapplicaties om de laatste inzichten altijd paraat te hebben en de juiste beslissingen te nemen? Met dit onderzoeksrapport van Mint Juras bent u weer helemaal bijgepraat over alle mogelijkheden voor bedrijven.

Lees verder

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

HNW Management :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  Handelen met verzuim

Hoe ga je om met zowel kort als lang verzuim? Vooral bij een personeelsstop (inhuurstop) komt het voor dat een bedrijf zich scherper gaan richten op het verzuimbeleid. Om hier mee om te gaan zou het bedrijf een verzuimspecialist in kunnen zetten. Deze whitepaper geeft diverse tips voor het handelen met verzuim.

Lees verder

Organisatie & Management adviesbureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.