Het einde van het e-mailtijdperk

Het Nieuwe Werken met Social Software

Het Nieuwe Werken met Social Software

Gemiddeld krijgen Nederlanders elke dag tussen de 50 en 250 e-mails in hun zakelijke inbox. Opvallend is dat 80% daarvan intern is. Voor het minste of geringste stuurt men al een mail en krijgt het halve bedrijf een cc-tje en natuurlijk verwacht de zender meteen een antwoord. Veel interne mails bevatten bovendien informatie die voor meerdere mensen in de organisaties interessant is.  

Als bedrijf kan er gebruik worden gemaakt van zogenaamde Social Software. Dit is een virtuele omgeving waar mensen en bedrijven online kennis en informatie kunnen delen. Voorbeelden hiervan die we privé al volop gebruiken zijn:

  • Hyves
  • LinkedIn
  • Schoolbank

Het invoeren van Social Software klinkt eenvoudig, maar naast een nieuwe tool is het ook een andere manier van denken.

Lees de volledige whitepaper over Social Software waarin uiteengezet wordt wat Het Nieuwe Werken inhoud voor de organisatie en wat de voordelen er van zijn. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW TrendsSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Trends :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder

HNW Trends :  Enterprise Collaboration Playbook

Bij de meeste bedrijven is social Collaboration niet meer weg te denken. Hierbij is het wel belangrijk om vooruit te blijven denken. Effectief communiceren en samenwerken en innoveren op nieuwe gebieden. Hiermee ontstaat een nieuwe organisatiecultuur, waarbij bedrijven snel kunnen reageren en de concurrent voor blijven. Lees in dit uitgebreide playbook alle stappen die belangrijk zijn bij een social enterprise.

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.