Het digitale werkplekonderzoek: snelle adoptie

Companies are unprepared for the arrival of a true digital workplace

Het digitale werkplekonderzoek: snelle adoptie

De digitale werkplek, wat bedoelen we hiermee? Een digitale werkplek, ofwel een digital workplace, is niet alleen het hebben van toegang tot zakelijke e-mails of het volgen van de organisatie op social media. Wat een digitale werkplek wel is komt in dit onderzoeksrapport naar voren.

In dit onderzoeksrapport is onderzoek gedaan naar vier technologische trends die transformatie en kansen geven op de manier van werken. Daarnaast helpen de trends de processen in de organisatie te herontwerpen. De focus is bij veel organisaties verschoven van de digitaliseringsimpact naar de werkplek zelf en de rollen die de medewerkers spelen bij die digitale werkplek. Wat blijft er in de toekomst over van de traditionele werkplek zoals wij deze kennen? Daarnaast is een belangrijke vraag om te stellen: is de organisatie klaar voor verandering? Dit rapport gaat uitgebreid in op de bovenstaande vragen.

De voordelen van een digitale werkplek
Wat zijn de resultaten van organisaties die gebruik hebben gemaakt van digitale hulpmiddelen tijdens de adoptie van de digitale werkplek? Hieronder een aantal resultaten uit het onderzoek:

  • 67% van de respondenten had verhoogde productiviteit
  • 53% van de respondenten zag verhoogde medewerkerbetrokkenheid
  • 43% van de respondenten ervaart omzetgroei als direct gevolg.

Wat kunt u doen als de organisatie achter blijft?
Uit het onderzoek komt naar voren dat organisaties blijven geloven in een nieuwe werkomgeving. Daarnaast gelooft 91% van de respondenten dat de tieners van nu eens in een rol groeien die nu nog niet bestaat. 72% van de respondenten zijn het er mee eens dat de traditionele werkplek over vier jaar redundant is geworden. Als conclusie geven de respondenten toch aan dat de kosten van een digitale werkplek er voor zorgen dat deze route vier jaar zal gaan duren. Hoe kunnen organisaties deze adoptie nog sneller doorlopen? Download vrijblijvend deze whitepaper en kom meer te weten over de digitale werkplek en hoe u deze kunt implementeren in de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.