Het corporate brain – connecting the dots

De juiste mix van creativiteit en proces

De juiste mix van creativiteit en proces

Het corporate brain bestaat uit alle in de organisatie aanwezige kennis en informatie en de verbindingen hiertussen. Dit maakt kennis en informatie weer bereikbaar en daarmee bruikbaar, onafhankelijk van tijd, plaats en medewerker. Dit maakt communiceren en het opdoen van informatie, die andere hebben gedeeld en verzameld, een stuk gemakkelijker.

Yellow & Blue model
Veel organisaties zijn bijna fabrieksmatig ingericht op voorspelbaarheid, het beheersen van processen en de controle daarop: sterk blauw gekleurd. Ze zijn getraind om risico’s te vermeiden en zich aan regels en procedures te houden. Dat is prima, maar een blauwe organisatie kan niet goed inspelen op onvoorspelbaarheid en veranderingen in de markt en klanten die nog niet weten wat ze willen. Daarvoor is de gele kant in de organisatie belangrijk: creativiteit en vindingrijkheid.

Gebruik maken van ons corporate brain
Er zijn twee noodzakelijke stappen om beter gebruik te maken van ons corporate brain:

CorporateBrainStap1.pngStap 1: Leven
Als eerste is het belangrijk dat mensen elkaar en de benodigde informatie makkelijk kunnen vinden. Beter samenwerken en kennis delen, niet altijd in dezelfde ruimte, maar tijd- en plaatsonafhankelijk. Om dit te kunnen realiseren, zijn tools nodig, een kennisplatform om kennis in informatie om te zetten en de verbindingen te leggen tussen de informatie en de mensen die het nodig hebben.

CorporateBrainStap2.pngStap 2: Leveren
Een kennisplatform is natuurlijk een goede basis, maar er is meer nodig voordat het coroprate brain iets gaat opleveren. De resultaten kunnen ook van financiële aard zijn, zoals omzet en winst. Maar ook:

  • Producten & diensten
  • Nieuwe markten

Om deze en andere resultaten te bereiken moeten op het hoogste  niveau, concrete doelstellingen worden ingevoerd en andere passende systemen en beloningen. 

Download het e-book
Wilt u meer te weten komen over het corporate brain en de cultuurveranderingen die het met zich mee brengt?  Lees in het volledige e-book meer over het Yellow & Blue model, de invloed van R&D en de voorspelbaarheid van de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW ManagementSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Management :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.