Het Business Intelligence Competence Centre

Problemen rondom Business Intelligence beter aanpakken met een BICC

Problemen rondom Business Intelligence beter aanpakken met een BICC

Een aantal jaar geleden werd door Gartner het begrip Business Intelligence Competence Centre (BICC) geïntroduceerd. Door het inrichten van een BICC in de organisatie kunnen problemen rondom Business Intelligence sneller, doelgerichter en proactiever worden aangepakt. Bovendien wordt door BICC het gebruik van BI dwars door de organisatie heen bevordert.

Een virtueel BICC verstoort de bestaande organisatiestructuur minder dan een centraal BICC. Bestaande rapportagelijnen blijven bij een virtueel BICC namelijk ongewijzigd. Bij een centraal BICC rapporteren medewerkers direct aan een BICC-manager.

De onderstaande thema’s met betrekking tot het inrichten van een BICC komen aan de orde in de whitepaper:

  • De expertises
  • De beste plek
  • Veranderingen
  • Centraal BICC
  • Virtueel BICC
  • Zwart- Wit keuze of toch niet?
  • Wie betaalt er?
  • Vervolgstappen

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt met welke zaken rekening gehouden dienen te worden bij het inrichten van een Business Intelligence Competence Centre (BICC). Daarnaast worden de verschillen tussen een centraal BICC en een virtueel BICC behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BI ToolsICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.