Het automatiseren van bedrijfsrapportages in XBRL formaat

Data uitwisselen en verwerken met XBRL

Data uitwisselen en verwerken met XBRL

In deze whitepaper wordt beschreven hoe de XBRL standaard in combinatie met Business Process Management op een gestructureerde manier data uit kan wisselen en verwerken. Voor veel organisaties heeft informatie uitwisselen een belangrijke rol gekregen. Informatie kan op verschillende plekken zijn opgeslagen waardoor informatiestromen erg ingewikkeld kunnen worden.

XBRL

XBRL staat voor eXtensible Business Reporting Language en is een open standaard waarbij rapportages met meerdere partijen uitgewisseld kunnen worden. Bij het gebruik hiervan zijn een aantal voordelen te noemen:

  • XBRL verbetert de uitwisseling van rapportages zowel voor mens als computer;
  • Digitale rapportages worden transparant(er);
  • Hergebruik van data. Geen onnodige gegevens;
  • Men kan verschillende rapportages eenvoudig analyseren en vergelijken;
  • Gebruik van een internationaal erkende standaard. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden.

Business Proces Management

IT- en organisatorische processen zijn twee verschillende dingen en de snelheid van de ontwikkelingen van beide kanten zijn heel verschillend. Op organisatorisch niveau  verandert er veel meer bij organisaties maar de bedoeling is dat Business Process Management de kloof tussen beide processen verkleind.

Download vrijblijvend deze whitepaper waarin wordt beschreven hoe de XBRL standaard toegepast kan worden in combinatie met Business Process Management om het opstellen en uitwisselen van bedrijfsrapportages te automatiseren.

Data uitwisselen en verwerken met XBRL

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieDataBusiness Process Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Process Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.