Het aanschaffen van een CRM-systeem

5 aandachtspunten voor het aanschaffen van een CRM-systeem

5 aandachtspunten voor het aanschaffen van een CRM-systeem

Het kiezen van de juiste CRM-oplossing kan soms een moeilijke keuze zijn. Het is ook nog eens belangrijk om in één keer de goede keuze te maken in verband met de financiële en organisatorische impact. Om u in deze keuze te ondersteunen is deze whitepaper serie opgezet. Wordt het blinken of zinken in het CRM-project? Deel 2 gaat verder in op het aanschaffen van een CRM-systeem. Deel 1 ging eerder al in op het selecteren van een CRM-systeem en de volgende delen gaan in op het implementeren en gebruiken van een CRM-systeem.

Deel 2 van deze whitepaper serie gaat in op de volgende onderdelen:

  • Geheugenverlies
  • Liever kort dan korting
  • De meetlat voor pakketselecties
  • Maatwerk als smeermiddel
  • Verstandige prijsvorming

Liever kort dan korting
Bedrijven kampen vaak met extra kosten tijdens een CRM-implementatie. Werknemers worden tijdelijk (deels) van hun functie afgehaald, waardoor de primaire processen onder druk komen te staan. Er moet extra capaciteit ingehuurd worden om de reguliere werkzaamheden door te laten gaan. Daarnaast moet zowel het oude als het nieuwe systeem worden betaald tijdens de overgang. Met al deze vooruitzichten is het als organisatie belangrijk om de periode zo kort mogelijk te houden. In de praktijk is dit echter vaak niet het geval. Lees in de whitepaper meer over het oplossen van dit probleem.

De meetlat voor pakketselecties
Alle demonstraties zijn geweest, offertes zijn ontvangen en geanalyseerd en nu moet er een definitieve keuze worden gemaakt. Helaas kunnen de leden er samen niet uit komen. Deze situatie komt in veel organisaties voor, maar om geen vertraging op te lopen moet de pakketkeuze wel worden gemaakt! Hoe pak je dit als organisatie aan? Lees er meer over in de whitepaper.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over het aanschaffen van een CRM-systeem? Lees in de whitepaper meer over een aantal belangrijke punten. Heeft u deel 1 gemist? Ga naar deel 1: Het selecteren van een CRM-systeem.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.