Herinrichting Elektronisch Cliënten Dossier Pergamijn

ECD opnieuw bekeken leidt tot succesvolle herinrichting en uitbreiding

ECD opnieuw bekeken leidt tot succesvolle herinrichting en uitbreiding

Het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) is al langer in gebruik bij stichting Pergamijn. De cliënt staat bij stichting Pergamijn centraal zodat ze cliënten met een verstandelijke beperking kunnen begeleiden en ondersteunen. Vandaar dat het ook onacceptabel was dat er grote onvrede heerste onder de medewerkers over het gebruik van het ECD. Het ECD voldeed niet meer aan de eisen en wensen van de zorgmedewerkers, vooral op de werkvloer tijdens de zorg aan cliënten. Voor stichting Pergamijn was het daarom een goede tijd om het ECD tegen het licht te houden. Waar kan de verbeterslag gemaakt worden? Is het verstandig om te kiezen voor een heel nieuw ECD of het huidige ECD te handhaven en te verbeteren?

Externe adviseurs zijn met Pergamijn aan de slag gegaan om te kijken welke situatie het beste bij de organisatie zou passen. Een aantal vragen zijn aan de orde gekomen:

  • Waar sluit het huidige ECD niet aan op de wensen en eisen van de zorgmedewerkers?
  • Wat zijn de huidige wensen en eisen van de zorgmedewerkers?

Pergamijn: “Goede voorbereiding en ruime aandacht voor scholing is het halve werk”

Als eerste zijn de primaire zorgprocessen in kaart gebracht en er is gekeken naar wat goed is voor de cliënt. Hieruit kwam naar voren dat de units heel verschillend waren. Dit op het gebeid van werkprocessen en qua kennisniveau. Vervolgens is er een projectgroep samengesteld uit medewerkers van de units.

Download de whitepaper
Wilt u weten welke stappen Pergamijn nog meer heeft genomen naar een succesvolle herinrichting en uitbreiding van het Elektronisch Cliënten Dossier? Download geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.