Grip op vastgoed in de zorg

Bestuurlijke vraagstukken omtrent vastgoed in de zorg

Bestuurlijke vraagstukken omtrent vastgoed in de zorg

Op het gebied van vastgoed leiden recente en toekomstige veranderingen in de zorg tot grote bestuurlijke vraagstukken. Bestuurlijk speelt voornamelijk de vraag hoe grip kan worden gehouden op de vastgoedportefeuille en hoe men in control kan komen en blijven. Wat deze situatie nu van zorgorganisaties en het bestuur vraagt is strategische (her)bezinning, een nieuwe koers en een juiste implementatie daarvan.

Aspecten binnen integrale aanpak
Het is voor zorgorganisaties van belang om een strategische visie te vormen. Dit helpt de veranderingen het hoofd te bieden. Vervolgens kunnen er concrete plannen worden gemaakt vanuit deze visie. Die plannen leiden dan tot acties voor onder meer:

  • het doordenken van de structuur van sturing en beheersing,
  • herontwerp van bedrijfsprocessen,
  • bezinning op de relatie tussen huur en zorgverlening,
  • het omvormen van bestaand vastgoed en andere verdienmodellen.

Het is noodzakelijk dat al deze aspecten aan de orde komen binnen een integrale aanpak. Het vraagstuk en de omvang ervan laat niet toe dat er slecht gedeeltelijke oplossingen worden gevonden. Ook moet er steeds verbinding met de strategische visie worden gezocht en daarnaast moeten de eerder genoemde thema’s continu met elkaar in verband worden gebracht.

Inhoud van de whitepaper
Deze whitepaper bestaat uit een vijftal hoofdstukken welke handreikingen geven om tot een strategische visie te komen en deze te implementeren:

  1. Context – grote veranderingen in de ouderenzorg;
  2. Complicatie en vraagstelling;
  3. Van visie naar planvorming;
  4. Van planning naar implementatie;
  5. Samenvatting en conclusie.

Download de whitepaper
Download de whitepaper “Grip op vastgoed in de zorg” welke een aantal handreikingen geeft om met de veranderingen op het gebied van vastgoed in de zorg om te gaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieVisieVastgoed & bouwZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Visie :  De Digitale Corporatie

Ketenintegratie, digitale werkplek, Business Intelligence. Hoe kunnen woningcorporaties proactief anticiperen op de constant veranderende vragen die hen gesteld worden door de maatschappij, de politiek en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen? Wat is uw visie op ‘de woningcorporatie van morgen’? 

Lees verder

Visie :  Zakendoen in de toekomst begint nu

U wilt ook in de toekomst een afzetmarkt en bestaansrecht behouden. Maar bent u al ingericht op de continu veranderende behoeften van klanten en voorbereid op nieuwe, disruptieve concurrentie? In deze 6-delige kenniscyclus wordt u klaargestoomd voor het zakendoen in de toekomst. Laat u bijpraten over de trends en ontwikkelingen op dit gebied en zorg dat u relevant blijft.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.