Gestandaardiseerd maatwerk hoeft niet duur te zijn

Een standaard product kiezen of een maatwerk product laten maken?

Een standaard product kiezen of een maatwerk product laten maken?

Gestandaardiseerd maatwerk is een combinatie van standaard producten en maatwerk. De standaarden komen op verschillende punten terug: in een standaard ontwikkelproces, het gebruik van standaard methoden en het gebruik van standaard modules. Het gebruik van de standaarden op deze punten geeft het resultaat een voorspelbare kwaliteit en zorgt ervoor dat het ontwikkelproces gecontroleerd verloopt.

Het gestandaardiseerd ontwikkelproces omvat zeven fasen die iteratief doorlopen kunnen worden:

  1. Plan van eisen
  2. Offerte/Plan van aanpak
  3. Ontwerp
  4. Ontwikkeling
  5. Test
  6. Implementatie
  7. Beheer

Het gebruik van een standaard ontwikkelproces en standaard methoden zijn voornamelijk gericht op het deel van de software dat op maat wordt ontwikkeld. Bij gestandaardiseerd maatwerk is er veel winst te behalen door het gebruik maken van standaard modules.

Download whitepaper
Download gratis de volledige whitepaper “gestandaardiseerd maatwerk hoeft niet duur te zijn” waarin de zeven bovenstaande stappen verder uiteen worden gezet. Verder gaat de paper verder in op Unified Modeling Language, Cloud Computing  en XML.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.