Flash Storage wel of niet gebruiken in uw organisatie?

Combinatie van disk en flash storage is betaalbaar en snel

Combinatie van disk en flash storage is betaalbaar en snel

Gebruikers verwachten op kantoor dezelfde snelheid die zij krijgen op hun devices thuis. Om daar goed aan te kunnen voldoen is het gebruik van tapes en disks te traag geworden. Maar de hele organisatie laten werken met all-flash storage is kostbaar.

Prijs of performance?

Een All Flash Array (AFA) is een extern storage systeem dat volledig is gebaseerd op flash opslagmedia. De relatief dure technologie die bijvoorbeeld ook in uw iPad wordt gebruikt. Een tussenweg wordt geboden door de opkomst van hybrid flash.

Hybrid flash: combinatie van disk en flash storage

Door zelf te bepalen hoeveel flash de organisatie nodig heeft, kan met hybrid flash specifiek ingespeeld worden op mixed workloads en de vereisten van verschillende (virtuele) applicaties. Op die manier kunt u niet alleen voldoen aan de eisen uit de organisatie, als het gaat om performance. Maar u kunt ook op ieder moment inspelen op datagroei. En dat tegen relatief veel lagere kosten dan de all flash variant.

Maak uw storage omgeving hybrid

Volgens EMC groeit het gebruik van hybrid flash arrays tot en met 2018 dan ook vier keer sneller dan het gebruik van all-flash arrays. Dit komt mede door de flexibiliteit en relatief lage kosten van hybrid flash arrays. Lees in dit praktische e-book verder over hybrid flash storage.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerStorage Data QualityIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Overal en altijd veilig aan de slag

Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers, waar ook ter wereld, veilig kunnen werken en samenwerken? Hoe combineer je de verschillende wensen van diverse medewerkers in 1 toestel? Dit doe je door een toestel aan te bieden dat zo veelzijdig is dat iedereen er onmiddellijk mee aan de slag kan. Bekijk dit webinar en ontdek hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Storage :  Kenniscyclus: Databeheer en Storage in 2018

Met het strategisch belang en de enorme groei van data, verandert de rol van data beheer en storage snel. Naast de toenemende business impact van data en veranderende regelgeving is de technologie constant in beweging. Is uw storage omgeving gereed voor 2018? Via deze gratis kenniscyclus bent u straks weer volledig op de hoogte.

Lees verder

Data Quality :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Data Quality :  Datakwaliteit biedt kansen voor de ATP branche

Wat kan de datakwaliteit betekenen voor de organisatie? Hoe up-to-date is uw organisatie? Veel organisaties komen er pas achter dat de gegevens niet up-to-date zijn als ze contact willen zoeken met een (potentiële)klant. Bij een slechte datakwaliteit kunnen er ook veel risico’s optreden. Het kan invloed hebben op de communicatie en soms ook een gemiste kans zijn op verkoop of marketing. Lees in deze whitepaper meer over het belang van goede datakwaliteit.

Lees verder

IT Architectuur :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.