Financiële dienstverleners zijn een populair target voor cybercriminelen

Een overzicht van de gerichte aanvallen op de financiële sector

Financiële dienstverleners zijn een populair target voor cybercriminelen

De ontwikkelingen in de financiële dienstverlening staan niet stil. Om de concurrentie aan te gaan met jonge FinTech-bedrijven gaan steeds meer financiële dienstverleners op zoek naar innovatieve oplossingen om klanten aan zich te binden of naar zich toe te lokken. Onze wereld verandert continu, de financiële sector volgt. Maar het is belangrijk om ook jouw securitybeleid te blijven ontwikkelen. Want net zoals de sector nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, doen cybercriminelen dat ook. Weten wat er speelt en waar je jezelf tegen moet wapenen is dus de boodschap. Dit State of the Internet / Security rapport laat jou zien met welke bedreigingen financiële dienstverleners rekening moeten houden in hun beveiligingsstrategie.

Enkele feiten op een rij

Wist jij bijvoorbeeld dat:

  • Tussen november 2017 en oktober 2019 meer dan 40% van alle DDoS-aanvallen gericht waren op de financiële sector
  • In de periode mei – oktober 2019 tot wel 75% van alle API-inlogpogingen terug te brengen waren naar kwaadaardige inlogs
  • De branche hoofdzakelijk (74%) gebruik maakt van een traditionele inlogprocedure met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot applicaties en diensten.
  • Een bekende financiële dienstverlener op 7 augustus 2019 maar liefst 55.141.785 kwaadaardige inlogpogingen te verduren kreeg

Als je deze cijfers ziet, dan wordt het erg duidelijk dat het opstellen van een toekomstbestendig veiligheidsbeleid cruciaal is om jouw bedrijfsgegevens en klantgegevens te beschermen (en blijven beschermen) tegen aanvallen van buitenaf.  

Meer feiten én een oplossing

Wil je meer weten over deze aanvallen tegen financiële dienstverleners? Benieuwd hoe de aanvallen tegenover de financiële branches zich verhouden tegenover andere branches? Of wil je weten welke strategieën en methodes je kan inzetten om jouw bedrijf beter te beschermen? Download dan zeker dit rapport en zet de feiten op een rij.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud SecurityFinanciële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Security :  Ga oefenen met cyberveiligheid

Security staat inmiddels bij veel bedrijven bovenaan de agenda. En maar goed ook, want cybercrime kost bedrijven wereldwijd zo’n 6 biljoen dollar! Toch staren veel IT- en securityspecialisten zich blind op de technische kant van de zaak. Want de belangrijkste oorzaak van geslaagde aanvallen is niet het ontbreken van security-oplossingen, maar onveilig gebruikersgedrag. Tijd voor verandering!

Lees verder

Cloud Security :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Groeipijnen? Zo reken je ermee af!

Een bedrijf oprichten en groei realiseren, het is een uitdaging waar meerder ondernemers tegenaan lopen. Er zijn namelijk een aantal factoren die ondernemingen belemmeren in hun groei. Deze whitepaper zet 5 bekende factoren op een rij en laat zien hoe je met technologie deze belemmeringen weghaalt. Lees je mee?

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.