ERP-systeem: Canyon bikes verbeterd klantervaring

Praktijkcase Canyon Bikes

Praktijkcase Canyon Bikes

Canyon is een bekend merk onder de amateur en professionele wielersport. Canyon Bikes is ooit begonnen als specialist in de verkoop van fietsen. Uiteindelijk zijn ze in een paar jaar uitgegroeid tot Europa’s bekendste, meest innovatieve fabrikant van fietsen. De Canyon fietsen zijn alleen verkrijgbaar via direct sales. Dit zorgt ervoor dat ze besparen op de kosten van een eventuele tussenpersoon om zo te kunnen voldoen aan hun credo ‘the best bike at the best price’.

Uitdaging voor de ICT-afdeling

De groei van Canyon bikes zorgt wel voor uitdagingen bij de IT-afdeling van het bedrijf. Naast het aantal medewerkers, groeide het aantal software applicaties ook in een rap tempo. Met een oog op een internationale uitbreiding, heeft Canyon voor een ERP-systeem gekozen van SAP. Met een ERP-systeem begrijpt de organisatie hun klanten beter en kunnen ze inspelen op hun verwachtingen.

ERP-systeem en cloud oplossingen

Daarnaast heeft Canyon bikes ervoor gekozen om de storage en back-up platformen te verplaatsen naar de cloud. Het applicatieplatform groeide net zo hard als het bedrijf zelf waardoor een private cloud de enige oplossing was. De cloud biedt naast de kostenbesparing ook de nodige flexibiliteit.

Canyon bikes praktijkcase

Download de volledige praktijkcase voor meer informatie over hoe Canyon Bikes inspeelt op de enorme groei die ze hebben doorgemaakt. De praktijkcase gaat dieper in op de ERP-oplossing die ze gekozen hebben. Daarnaast wordt ook uiteengezet wat het effect is van een private cloud ter verbetering van de klantervaring.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Partner

AVNET EMC Backup & archiveren

Avnet is distributeur van computerproducten, -software en -diensten koppelt Avnet Technology Solutions zijn zakelijke partners aan meer klanten en oplossingen.

Profiel AVNET EMC Backup & archiveren ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.