ERP-software combineren met CRM?

ERP komt van Mars en CRM van Venus

ERP komt van Mars en CRM van Venus

Wat is de beste keuze wanneer het gaat om ERP- en CRM-software? Moet er eigenlijk wel een keuze gemaakt worden? Deze whitepaper gaat dieper in op ERP-software en hoe organisaties ERP-software kunnen combineren met CRM. Een aantal onderwerpen die aan bod komen in deze whitepaper zijn:

  • Wat is ERP, waarom en wanneer zou u ervoor moeten kiezen?
  • De voor- en nadelen van ERP-software
  • Wat is CRM, waarom en wanneer zou u ervoor moeten kiezen?
  • ERP-software combineren met CRM, wat is de kracht van deze samenwerking?

ERP software combineren met CRM: de voor- en nadelen

Het klantproces begint in het CRM-systeem. Bij een binnengekomen order gaat de informatie vanuit het CRM-systeem richting het gekoppelde ERP-systeem. Het systeem gaat verder met de gekoppelde processen en neemt de leiding over. De verdere afhandeling zal gedragen worden door het ERP-systeem.

Voordelen

  • Doordat de systemen niet perse bij dezelfde leverancier vandaan hoeven te komen, kan voor elk systeem de beste oplossing gekozen worden.
  • Niet elke medewerker maakt gebruik van beide systemen. Hierdoor kan er bespaard worden op het aantal licenties.

Nadelen

  • Hoe meer systemen, hoe meer belasting voor de IT-afdeling.
  • Meer beheertaken.

CRM en ERP versterken elkaar

Bij veel organisaties vormen de administratieve bedrijfsprocessen de basis van de keuze voor een ERP-systeem. Vaak komt CRM hierin ook al naar voren. ERP is intern en procesmatig gericht op administratie, diensten, producten, logistiek en boekhouding. Daarentegen is CRM extern en klantgericht. Voor het waarmaken van klantverwachtingen is CRM belangrijk naast een ERP-systeem.

De juist combinatie

Bent u momenteel op zoek naar de juiste combinatie tussen beiden systemen? Bent u nieuwsgierig naar de kracht van de combinatie? Lees in deze whitepaper meer over de voor- en nadelen zodat u voldoende handvatten heeft voor het maken van de juiste keuze.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom CRM (Customer Relationship Management)ERP (Enterprise Resource Management) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

CRM (Customer Relationship Management) :  Het belang van services resource planning in onze kenniseconomie

Tegenwoordig draait het in onze economie niet meer om producten en hun prijzen, het gaat om service en klantbeleving. Bedrijven die succesvol zijn, hebben optimaal inzicht in de kennis, vaardigheden en beschikbaarheid van hun werknemers en consultants. Wil je een positieve klantbeleving, dan is resource planning een must. Lees hier hoe Service Resource Planning je optimaal ondersteunt.

Lees verder

ERP (Enterprise Resource Management) :  Wat is de invloed van technologie op het ketenproces?

Automatisering, robotica, IoT en ERP-software: het zijn allemaal ingrediënten voor evolutie, vernieuwing en effectievere bedrijfsprocessen. Deze whitepaper bekijkt enkele nieuwe ontwikkelingen in de maakindustrie en distributie en laat je zien waarom ze ook voor jouw organisatie van belang zijn. Waarom is en blijft cloud de toekomst? Wat moet je met alle data die je verzamelt? Je leest het hier!

Lees verder

ERP (Enterprise Resource Management) :  Is jouw ERP nog up-to-date?

Werkt jouw bedrijf nog met een oud ERP-pakket, geïnstalleerd op een eigen server? Dan loop je behoorlijk wat voordelen mis. Inmiddels is cloud-ERP de norm geworden, of je er nu klaar voor bent of niet. Tijd dus om even alle details en voordelen op een rij te zetten, zodat je weet waar je aan toe bent. Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.