ERP-implementaties: hoe doe je het goed?

Omzeil met succes de diepste valkuilen

Omzeil met succes de diepste valkuilen

Het zat er al langer aan te komen: jouw ERP-pakket is aan vervanging toe. Je schuift het al geruime tijd voor je uit, want zo’n implementatietraject kost veel tijd en zet de huidige manier van werken onder druk. En je hoort wel eens verhalen over langdurige trajecten en mislukte implementaties. Wat gebeurt er als ik het verkeerde pakket kies? Wat als de consultant mijn wensen niet begrijpt? Gelukkig hoeft het helemaal niet zo’n vaart te lopen. Dit e-boek zet, op basis van 5 leuke columns, de valkuilen op een rij en vertelt je hoe je hiermee omgaat.

Valkuil 1: de scope van het ERP-project

Laten we aftrappen met één van de meest voorkomende valkuilen. Vaak overschatten organisaties hun eigen mogelijkheden en vaardigheden en het onderschatten ze de complexiteit van het project. Hierdoor wordt de scope van het project onmiddellijk heel breed en groots ingezet, met een zware implementatie en matig product als gevolg. Uiteraard moet je bij het kiezen van een nieuw pakket en een implementatie-partner wat breder kijken. Ga alleen niet onmiddellijk van start met alle toeters en bellen. Kijk breed en implementeer klein. Zo krijg je snel een werkend pakket en profiteer je van de eerste voordelen. In een latere fase kan je dan rustig verder bouwen op de basis.

Valkuil 2: Het profiel van de projectleider

Waar vroeger de techniek het belangrijkste was bij ERP-implementaties zien we een verschuiving naar de menselijke kant. Want je wil natuurlijk wel dat jouw medewerkers de nieuwe software ook echt gaan gebruiken of dat ze op een andere manier willen werken. Zorg daarom voor een projectleider die de impact van de implementatie op jouw processen begrijpt. Iemand die goed communiceert met alle medewerkers in de organisatie en met een goed empathisch vermogen.

Meer lezen?

Omzeil vakkundig de andere valkuilen met de oplossingen die je deze columns vindt en maak van jouw ERP-project een succes!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

WSB Solutions

Met onze cloud oplossingen op basis Microsoft technologie helpen we de Groothandel met het moderniseren van hun IT-infrastructuur, het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen en het zo efficiënt mogelijk laten (samen)werken van werknemers.

Profiel WSB Solutions ›
 
 

Download artikel

ERP-implementaties: hoe doe je het goed?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.