ERP en BPMS versterken elkaar

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

Het blijft voor bedrijven een continue uitdaging om duurzaam concurrerend vermogen te creëren. Deze uitdagingen kunnen variëren van interne organisatie veranderingen, nieuwe spelers in de markt die goedkoper en sneller produceren, verwachtingen voor directe leveringen van producten of diensten en de toenemende eisen voor compliancy en transparantie. Een combinatie van ERP en BPMS kan helpen deze uitdagingen te tackelen.

ERP-systemen en hun beperkingen

In de huidige ERP-systemen worden bijna alle functionele gebieden van de organisatie gefaciliteerd en geïntegreerd. Daarnaast worden afdelingsspecifieke taken volgens de zogenaamde ‘best practices’ uitgevoerd. Ondanks dat steeds meer geavanceerde ERP-systemen zorgen voor een verbeterslag bij veel organisaties, ligt in het functioneel silo-management van ERP-systemen nog een gemis. Dit gemis zorgde in de jaren 90 al voor een toenemende behoefte aan procesgeoriënteerde oplossingen.

Opzoek naar de optimale balans tussen ERP en BPMS

Processen worden in de BPM-benadering gezien als het belangrijkste bezit van de organisatie. Het zwaartepunt van Business Process Management Suite (BPMS) ligt op end-to-end bedrijfsprocessen welke samenhang en flow ontwikkelen tussen de individuele functionele gebieden en de ERP-oplossing. Bedrijfsprocessen onderbrengen in een BPMS gaat niet ten koste van een ERP-systeem. Allesbehalve, ERP en BPMS beschikken allebei over unieke kernkwaliteiten die een zeer krachtige tool vertegenwoordig.

ERP en BPMS combineren: 5 voordelen

Deze redenen benaderen de kracht van de combinatie vanuit verschillende perspectieven. Lees hieronder meer over de 5 redenen:

  1. Het management verlangt inzicht en controle
  2. De dynamische omgeving vereist flexibiliteit
  3. De concurrentie vergroot de druk om efficiënter te werken
  4. De klant eist producten en diensten van een constante, hoogwaardige kwaliteit
  5. De medewerker verlangt een positieve gebruikerservaring

Lees in de whitepaper alle ins en outs over de combinatie van ERP en BPMS en bepaal of dit iets is voor uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ERP (Enterprise Resource Management)BPM Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ERP (Enterprise Resource Management) :  Cloud-ERP als fundament voor succes van productiebedrijven

Wat is nodig om relevant te blijven in de veranderlijke wereld van productie? Eén ding is zeker: zonder de juiste tools en systemen wordt het voor veel organisaties onmogelijk om bij te blijven. Hierdoor kijken de voorlopers in de maakindustrie naar mogelijke cloud -oplossingen om hun gehele productie op te draaien. In deze whitepaper leest u hoe bedrijven succes oogsten met NetSuite, het cloud-platform van Oracle.

Lees verder

ERP (Enterprise Resource Management) :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

BPM Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.