ERP en BPM: een goed huwelijk

BPMS is de uitkomst tussen ERP en BPM

BPMS is de uitkomst tussen ERP en BPM

Enterprise Resource Planning (ERP) is een ontwikkeling die de laatste dertig jaar invloedrijk is geweest in de ICT. Er zijn diverse redenen waarom bedrijven kiezen voor een ERP-systeem.

 

 

De kenmerken van ERP

ERP-systemen hebben twee belangrijke kenmerken:

  • Data-integratie
  • Best practices

Ruimte voor menselijke inbreng

ERP richt zich met name op data-integratie en best-practices voor IT-systemen, waarbij de menselijke inbreng nauwelijks in ogenschouw wordt genomen. De centrale vraag in deze whitepaper is: “Welke IT-oplossing is nodig om de businessstrategie van een bedrijf te realiseren en de taken van de mensen, systemen, partners en klanten optimaal te ondersteunen?”.

Lees in deze whitepaper hoe een combinatie van BPM en ERP kan leiden tot BPMS. Daarnaast wordt antwoord gegeven op de centrale vraag zoals bovenstaand beschreven, namelijk hoe de menselijke aspecten meer ruimte krijgen in de IT-oplossing.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ERP (Enterprise Resource Management)BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ERP (Enterprise Resource Management) :  Cloud-ERP als fundament voor succes van productiebedrijven

Wat is nodig om relevant te blijven in de veranderlijke wereld van productie? Eén ding is zeker: zonder de juiste tools en systemen wordt het voor veel organisaties onmogelijk om bij te blijven. Hierdoor kijken de voorlopers in de maakindustrie naar mogelijke cloud -oplossingen om hun gehele productie op te draaien. In deze whitepaper leest u hoe bedrijven succes oogsten met NetSuite, het cloud-platform van Oracle.

Lees verder

ERP (Enterprise Resource Management) :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.